Cystic Fibrosis Stichting

Cystic Fibrosis (CF), ook wel taaislijmziekte genoemd. En dit jaar zet Bindels Tuinen zich extra in om geld in te zamelen voor dit goede doel.

Nichtjes Fleur en Meike

Nog nooit hadden we van CF gehoord. Totdat onze nichtjes, tweeling Fleur en Meike werden geboren in 2013. Een dag na hun geboorte moesten ze al een zware operatie ondergaan want hun darmen waren getordeerd. Hun leven hing aan een zijden draadje. We hebben ze zien vechten voor hun leven en na een half jaar mochten ze dan eindelijk naar huis.

Vele medicijnen en opnames volgden

Ze zijn inmiddels 10 jaar oud en hebben in hun leventje al vele medicijnen gebruikt. Genezen zullen ze nooit. En ze zullen moeten leven met het feit dat ze toch zomaar weer opgenomen moeten worden in het Radboud te Nijmegen.

Gelukkig is onderzoek naar deze ongeneeslijke ziekte in volle gang en wordt er vooruitgang geboekt. En zoals iedereen wel weet is onderzoek kostbaar. En daarom willen wij ons steentje bijdragen en vragen tijdens onze open dag speciale aandacht voor deze ziekte.

Open dag 23 juni

Als u de open dag van Bindels Tuinen bezoekt op 23 juni kunt u een donatie doen als u dat wenst. Maar u kunt ook online een donatie doen. Deze komt dan rechtstreeks bij de CF stichting terecht.

 

Doneren

50 km wandelen

Op 21 september gaat Roy Bindels samen met zijn zwager (de vader van Fleur en Meike) 50 km wandelen tijdens de benefiet dag bij Hondenzwemvijver Ut Poeleke. Ook tijdens dit event gaan we weer proberen veel donaties bij elkaar te krijgen.