Visie

Een tuinontwerp met visie. Wat betekent dat eigenlijk? Voor mij betekent dat dat er een tuinontwerp is gemaakt waarbij de tuin vanuit de woning tot stand is gekomen. Dat de zichtlijnen kloppen en dat het ontwerp naadloos aansluit bij de wensen van de klant.

Zichtlijnen

Een zichtlijn is een gebied in de tuin waar u onbewust naar kijkt, vanuit uw huis of de zithoek. Die zichtlijnen kan ik breder maken, smaller maken, verlengen, verkorten. Aan het eind van een zichtlijn staat – in mijn ogen als tuinarchitect – altijd iets moois, iets opmerkelijks, om het zicht ‘af te maken’. Klinkt vast heel gevoelsmatig, maar zo werk ik als tuinarchitect. Die zichtlijnen, die u onbewust waarneemt, vormen de basis van waaruit ik werk. Zo blijft een tuin boeien, jarenlang. Daarom wil ik begrijpen hoe u en uw gezin in uw huis staat, zit, kookt, leeft. Dat bepaalt de oriëntatie op de tuin, en dat bepaalt waar in de tuin extra boeiende accenten moeten komen. Dát bepaalt het succes van mij als tuinarchitect.

tuinarchitect Tuinstudio Roy

Samen ontwerpen

Het tuinontwerp dat ik ga maken voor jullie zal een tuinontwerp zijn dat we samen hebben gemaakt. Ik visualiseer jullie wensen. Ik geef vorm en invulling aan de manier waarop jullie voor ogen hebben de tuin te willen gebruiken. Het tuinontwerp dat ik maak is nooit een eenzijdige invulling. Jullie hebben absoluut inspraak. Ik vind dat heel belangrijk. Want alleen dan zal jullie nieuwe tuin voor de maximale levensduur blijven boeien.

Afspraak maken
tuinontwerp Tuinstudio Roy

Een tuin heb je voor je ontspanning

Een duurzaam ontwerp, duurzame materialen

Als ontwerper vind ik het belangrijk dat uw tuin duurzaam is. Dit betekent dat een tuin lang mee gaat EN dat de materialen die worden gebruikt in de tuin op verantwoorde wijze zijn geproduceerd. De beplanting die wordt toegepast in de tuin levert een bijdrage aan de biodiversiteit.
Dit gedachtegoed komt volledig overeen met het gedachtegoed van NL Greenlabel. Daarom heeft Bindels Tuinen zich als professional aangesloten bij deze vereniging.

NL Greenlabel staat voor het creëren van een gezonde en duurzame leefomgeving waarbij mens en natuur in balans zijn. Het gebruik van duurzame producten, materialen en groen in de ruimste zin van het woord staan hierbij centraal.

NL Greenlabel
tuinontwerp Tuinstudio Roy