Tuinonderhoud

Professioneel tuinonderhoud is te vergelijken met regelmatig onderhoud, met een grote beurt, van uw auto. Inclusief APK keuring. Een tuin, ook een eenvoudige tuin, heeft periodiek behoefte aan serieus onderhoud. Om ‘m mooi te houden, maar ook om grote kosten om de zoveel jaar te voorkomen. Periodiek tuinonderhoud gaat over zaken die uw tuin ook op langere termijn mooi en evenwichtig houden. En gezond!

Groot tuinonderhoud

Als u echt groene vingers heeft, kunt u veel, zo niet alles, zélf. Maar belangrijke zaken als sierbestrating uitvlakken, vakkundig snoeien van hagen en heesters, het in toom houden van bomen, het in evenwicht houden van de grond, de voedingsbodem van uw tuin, en van uw vijver(s), het vitaal en mooi groen en dicht houden van uw gazon, vergen een vakkundige hand. Tweemaal per jaar een dag groot tuinonderhoud doet wonderen, en voorkomt grote en kostbare acties door achterstallig tuinonderhoud. Dit is het voorjaarsonderhoud en het najaarsonderhoud.

Lees meer
tuinonderhoud

Onderhoudsabonnement

Als u met BindelsTuinen een onderhoudsabonnement afspreekt, staan daar 3 essentiële zaken in:

  1. – een ‘bestek’ waarin we vastleggen welke onderhoudsbehoefte uw tuin heeft
  2. – een – in overleg met u gemaakte – afspraak over de onderhoudstaken die ons hoveniersteam verricht
  3. – het afgesproken onderhoudsbudget, c.q. kostenplaatje.

Daarnaast spreken wij af, dat wij – als we onverwachte zaken tegenkomen, zoals een lekke vijver of een ernstig verzakkend terras – dat aan u melden en samen overleggen hoe dit op te lossen is. Deze constructie is voor vele van onze relaties ideaal. En zeer betaalbaar. En groot tuinonderhoud zoals de winterbeurt of de lentebeurt staat gewoon lang van tevoren op de agenda. Prettig voor u, praktisch voor ons.

Vraag een offerte aan

Het geheim van een mooie tuin

Dat zit hem in het juiste onderhoud

Ad hoc tuinonderhoud

Ad-hoc onderhoud is een van de mogelijkheden die Bindels Tuinen u biedt, naast de abonnemenstvorm. Ad-hoc onderhoud vindt bijvoorbeeld plaats als:

  • u onverhoopt geen tijd hebt om de tuin zélf een grote onderhoudsbeurt te geven
  • u onverwachts een serieus probleem ontdekt, zoals een lekke vijver, een grote haag die de winter niet heeft overleefd, vorstschade in de borders, een verzakkend terras, een haag die ten prooi is gevallen aan ongedierte, noem maar op.
  • u – b.v. na de winter – ontdekt dat de tuin wel erg veel open plekken vertoont, of uit de krachten gegegroeide bomen en heesters waarneemt…
Contact opnemen
tuinonderhoud

Bedrijfstuinen

Bedrijfstuinen ontwerpen, aanleggen en onderhouden is een vak. Een goed aangelegde bedrijfstuin is geen grote gewone tuin. Een goede bedrijfstuin ademt de identiteit, de positionering van uw bedrijf of instelling. Een effectieve bedrijfstuin bevat het DNA van uw organisatie.

Lees meer

Ziektes en plagen

De weersomstandigheden worden steeds extremer. Dit brengt automatisch ook nieuwe ziektes en plagen met zich mee. We kennen allemaal de beruchte buxusschimmel of engerlingen in het gazon. Allemaal voorbeelden van ziektes en plagen die we de afgelopen jaren zien toenemen. Als u iets vreemds ziet in de tuin, aan uw planten, uw gazon of bomen, neem dan zo snel mogelijk contact op met ons. Hoe eerder u erbij bent, hoe groter de kans dat wij u kunnen helpen zonder dat er iets nieuws geplaatst hoeft te worden.

Lees meer
tuinonderhoud