Ziektes en plagen in de tuin

In de tuin komen we steeds meer ziektes en plagen tegen. Een van de oorzaken zijn de veranderende weersomstandigheden. Bindels Tuinen is van mening dat voorkomen beter is dan genezen. En daarom nemen we bij de aanplant al de nodige maatregelen om de plant de beste start mee te geven zodat hij goed bestand is tegen ziektes en plagen van buitenaf.

Ongedierte in beplanting

Het bestrijden van ongewenste dieren in de beplanting doen we het liefst op biologische wijze. Als we het hebben over ongewenste dieren dan denken we o.a. aan:

  • engerlingen
  • emelten
  • lapsnuitkever (taxuskever)
  • luizen

Bovenstaande dieren kunnen schade aanrichten aan uw planten. Engerlingen en emelten richten met name schade aan aan het gazon. Een engerling eet de wortels op van je gazon, terwijl de emelt de grasspriet net boven de grond afvreet. Het gevolg is dat je gazon pleksgewijs gaat uitvallen en in beginsel gele plekken laat zien.

De lapsnuitkevers en slakken zullen aan de bladeren van je planten gaan vreten. Dit zie je doordat er gaten in de bladeren zitten.

Bestrijding van deze dieren start met het stellen van de juiste diagnose. Daarvoor komt onze expert graag even langs om goed te kijken zodat we de juiste bestrijding kunnen toepassen.

Ziektes in beplanting

Ziektes in beplanting voorkomen we liever dan dat we ze moeten genezen. En dat is heel goed mogelijk door bij de aanplant al de juiste maatregelen te nemen. Daarnaast is dan belangrijk het juiste jaarlijkse onderhoud uit te voeren zodat de plant vitaal blijft.
Mocht het dan toch nog gebeuren dat er een ziekte in de plant komt dan zijn er mogelijkheden om deze ziekte te bestrijden. Hierbij is het belangrijk er zo vroeg mogelijk bij te zijn en dat de juiste diagnose wordt gesteld.

Een veel voorkomende ziekte die al veel tuinbezitters tot wanhoop heeft gedreven is de buxusschimmel. En deze schimmel waait gemakkelijk van de ene tuin naar de andere. Door de buxus preventief te behandelen tegen deze schimmel en dit periodiek te herhalen is de kans groot dat de buxus schimmelvrij blijft. Ook bij de eerste tekenen is dit middel effectief in het bestrijden van de schimmel zodat de buxus er snel weer gezond uitziet.

Diagnose stellen

Heeft u problemen in uw tuin waar u geen raad mee weet? Neem dan contact met mij op. Ik kom graag even bij u kijken zodat ik de juiste diagnose kan stellen.

Contact opnemen
medewerker Bindels Tuinen