Domotica in de tuin

Domotica (ook wel huisautomatisering) is het domein van elektronica IN en OM het huis. Bij domotica draait het niet alleen om integratie van techniek en bediening in en om uw woning, maar ook om de aansturing van buitenaf naar (apparatuur in) uw huis en tuin.

Domotica in de tuin, onverwacht handig en veelzijdig

Menig moderne tuin is voorzien van nogal wat electronica: verlichting, reinigingsinstallatie voor de vijver, vijververwarming, fonteinen en een beregeningsinstallatie, om er een paar te noemen. D.m.v. domotica kunt u deze techniek op afstand besturen en beïnvloeden. Soms is dat nodig, soms handig, en altijd erg leuk! Stel, u bent 4 weken op vakantie en het regent aanhoudend in Nederland. Hoe eenvoudig past u dan de instellingen van de beregeningsinstallatie even aan. Vanuit uw luie stoel op uw vakantiebestemming.

Domotica in de tuin; de techniek

Domotica houdt in dat sensoren zorgen voor de bediening van allerlei apparatuur via aansturing door een processor of computer. Via domotica zijn de mogelijkheden van de industriële bedrijfsautomatisering toepasbaar geworden in en om particuliere woningen.

De tweede generatie domotica is standaard voorzien van een zogenaamde ethernetaansluiting, of WiFi. Via deze aansluiting kunnen alle denkbare electronische systemen en apparaten in en om uw woning op een eenvoudige manier worden gekoppeld aan uw locale netwerk. Hierdoor kunt u vanuit elke plek op aarde uw domoticasysteem beheren, via pc, smartphone of tablet. Zo kunt u bijvoorbeeld via internet bewakingscamerabeelden volgen of ingrijpen als iemand het licht heeft laten branden. Of u kunt de aanwezigheidssimulatie opstarten zodat het lijkt alsof u thuis bent.

Demo bekijken
tuinvoorbeelden verlichte tuin