Augustus, veel genieten en een beetje tuinonderhoud

Het is augustus en voor velen betekent dit dat het vakantietijd is. Heerlijk genieten. In de tuin is nog wel het een en ander te doen, maar staat voornamelijk in het teken van watergeven. De blog voor deze maand houden we kort en bondig, maar toch informatief.

Snoeien

In augustus kan er nog steeds gesnoeid worden. Hagen zoals taxus, beuken en buxus kunnen gesnoeid worden. Let er bij de buxus wel op dat het niet warm is en dat de periode na de snoei ook niet te heet is. Helaas laat het weer zich niet altijd voorspellen, maar als u de mogelijkheid heeft, snoei de buxus dan als het bewolkt weer is.
De reden hiervoor is dat de snijrand van de buxus gaat verkleuren. De buxusbladeren worden dan bruin en zien er verbrand uit en dat is niet mooi.

Watergeven

U kunt het beste in de ochtend of in de avond water geven. Dit om verdamping van het water overdag tegen te gaan. Het is beter om af en toe veel water te geven dan telkens een beetje. Denk daarbij aan 1 keer per 3 dagen flink beregenen van uw gazon i.p.v. iedere dag 10 minuten beregenen. De reden hiervoor is dat het water dan de kans heeft verder de bodem in te dringen alwaar het opgenomen kan worden door de wortels.

Maaien

Maai uw gazon bij heet weer bij voorkeur in de avond. Ook hier kan namelijk verbranding van de snijrand optreden. Uw gazon krijgt dan een wittig droog aangezicht na het maaien als dit optreedt.

Moestuin

In augustus zijn de verse aardbeienplantjes weer verkrijgbaar. U kunt ze online bestellen en ze worden dan bij u thuis bezorgd.
Voor het planten van aardbeienplantjes wordt geadviseerd om een rijafstand van 80-100cm te hanteren en een plantafstand van 25-30cm. De wind kan er dan goed doorheen en het gewas droogt dan goed op. Via deze link kunt u zien hoe u het beste een aardbeienveld aanlegt. http://aardbeiplantje.nl/plantdichtheid

Buxusschimmel

Door het vochtige weer in combinatie met de hoge temperaturen kan het voorkomen dat de buxus in uw tuin wordt aangetast door de buxusschimmel. U herkent de schimmel aan het ontstaan van bruine plekken in de buxus en zwarte takken. Als u hier meer over wilt lezen, dan kan dat door op deze link te klikken.

U komt net terug van vakantie…

U heeft heerlijk kunnen genieten van uw vakantie. Bij thuiskomst kan het jammer genoeg wel eens voorkomen dat de tuin zich anders heeft ontwikkeld dan dat u van te voren had bedacht. Neem gerust contact met ons op via 0485-361523 als er iets vreemds aan de hand is of als u extra hulp nodig heeft.

Tuinevenementen en workshops

8 t/m 11 augustus Rozenfestival 2014 in Lottum
7 september Onthaasten in de inspiratietuin
Oktober, datum wordt nog bepaald, gratis workshop winterklaar maken van de tuin

Onthaasten in de inspiratietuin

Op zondag 7 september organiseert Bindels Tuinen samen met Daisy Janssen van Yoga Sukhada 2 Yoga sessies in de inspiratietuin.

Alles om je heen is niet meer belangrijk. Terwijl je op je mat ligt in de inspiratie tuin is het enige dat je voelt je ademhaling en de rust in je hoofd. Onder begeleiding van Daisy is dat de situatie waar we in 1,5 uur naar toe werken. Ervaar de omgeving waarin je bent op een andere wijze. Geniet van de natuur om je heen en wordt stil van binnen. De groene omgeving waarin je je bevindt zal je inspireren los te laten, dichter bij jezelf te komen en je ware natuur te ervaren. Daarom willen wij je van harte uitnodigen om deel te nemen aan een van de 2 yoga sessies die zullen worden gegeven in de inspiratie tuin. Lekker in de buitenlucht in alle privacy van de tuin.
Een gelegenheid om jezelf in korte tijd helemaal op te laden en nieuwe inspiratie mee naar huis te nemen. Iedere sessie wordt afgesloten met een gezonde smoothie boordenvol vitamines en mineralen.

Kijk hier voor meer informatie.

Ervaring is niet nodig!

Ik wens u veel vakantieplezier en geniet van uw tuin.

Roy Bindels

Product van de maand: Cubola
De vrijstaande zonwering Cubola combineert een uniek strak design met functionaliteit. Het product is breed inzetbaar; zowel vrijstaand, als aan de gevel komt het moderne design volledig tot zijn recht. Ongekoppeld is de maximale afmeting 4,0 x 4,0 meter bij een maximale hoogte van 3,0 meter. Het zonnescherm is echter eindeloos koppelbaar, zodat u grote oppervlaktes kunt overspannen. Het vrijstaande terrasscherm is daarmee geschikt voor het dakterras of plaatsen achterin de tuin, maar ook ideaal als terraszonwering voor horecagelegenheden of (school)pleinen.
Kom hem gerust eens bekijken en proberen in onze inspiratietuin. Of bekijk dit filmpje met alle mogelijkheden van de Cubola.

Roy Bindels
Roy Bindels
Eigenaar
Artikel delen