Augustus, de maand om voor je fruitbomen te zorgen

De eerste helft van het jaar is alweer voorbij en de zomer is in volle gang. De periode van ’s avonds heerlijk buiten zitten is daar. Laten we dus vooral genieten van de tuin. Maar toch is er een aantal klussen te klaren.

Snoeien groenblijvende hagen

In de maand augustus kunt u nog de groenblijvende hagen snoeien zoals coniferen, hedera en taxus. De hagen zullen daarna nog wat schot maken maar gaan strak de winter in. Coniferen maken tweemaal per jaar een groeispurt door. Een keer in de lente, dat is de belangrijkste groeiperiode. En een keer in de nazomer. Snoei dus in augustus want vlak daarna start de tweede groeispurt. Als u tijdens de groeispurt snoeit dan blijven coniferen lang nabloeden. De open snijwonden produceren veel hars.

Snoeien van uw kersen- en pruimenbomen

blogIn augustus is het meeste fruit weer geoogst. En ik hoop dat u dat zelf heeft gedaan en dat het fruit niet ten prooi is gevallen aan bijvoorbeeld een zwerm spreeuwen.
De kersen- en pruimenbomen moeten nu gesnoeid worden. Dit heet de onderhoudssnoei. De reden waarom dat nu moet gebeuren is om de kans te verkleinen dat de bomen geïnfecteerd raken door een schimmelziekte (loodglans) die door de open snoeiwonden kan binnendringen.
De onderhoudssnoei houdt in dat u complete takken gaat wegnemen. Maar welke takken moet u dan wegnemen? Dit zijn voornamelijk jonge takken die te dicht op elkaar staan of oudere takken die niet meer altijd vruchten dragen.
Een goede snoeischaar is hier het geheim. Kijk eens naar ons assortiment snoeischaren. Daar staat bijvoorbeeld ook een snoeischaar bij voor middelgrote handen. Een snoeischaar die vooral bij de dames erg in trek is. Ik krijg er goede reakties op. En de snoeischaren zijn ook allemaal eerst te proberen bij ons in Oeffelt. Gewoon even met de snoeischaar het veld in om proef te knippen zodat u de juiste snoeischaar kunt kiezen. Geen probleem.
En als u vragen heeft, neem dan contact met ons op.

Gazon

Is uw gazon niet goed hersteld na de afgelopen winterperiode en wilt u toch nog graag een mooie grasmat? Nu is het nog een goed moment om uw grasveld te vervangen door een nieuwe frisgroene mat.
Een andere mogelijkheid is nog altijd het vervangen van uw gazon door kunstgras. Ook daar hebben we diverse oplossingen voor.

Tuinstijlen

Sinds kort hebben we de pagina met tuinvoorbeelden ingrijpend aangepast. We hopen met de nieuwe lay-out van deze pagina u nog beter te voorzien van allerlei voorbeelden van tuinen. Deze voorbeelden worden regelmatig aangevuld met onze nieuwste projecten. Kijk maar eens en laat me vooral horen wat u er van vind. En ook als er nog iets ontbreekt.


Lopende projecten

Velen van u volgen onze lopende projecten al via Facebook. Wij zien aan de statistieken dat de geplaatste foto’s gedurende een aanlegproject goed worden bekeken. Ik hoop dat andere lezers die ons niet leuk hebben gevonden dit alsnog doen.
Voor degene zonder Facebook account, op onze website plaatsen wij ook regelmatig foto’s van de meest recente aanlegklussen.

In Memoriam, Hendrik Bindels

Helaas hebben wij 10 juli afscheid moeten nemen van Hendrik Bindels. Hij is 80 jaar geworden. Hendrik is het bedrijf Bindels Tuinen 45 jaar geleden gestart en heeft hier altijd met veel plezier voor gewerkt.
Wij willen u allen bedanken voor de steunbetuigingen die we hebben mogen ontvangen.

Namens het team van Bindels Tuinen wens ik u nog een hele fijne vakantie toe

Roy Bindels

 

Roy Bindels
Roy Bindels
Eigenaar
Artikel delen