Februari, bent u ook benieuwd wat het nieuwe seizoen te bieden heeft?

De eerste maand van het jaar hebben we er al weer opzitten. Nu gaat de aanloop beginnen naar het voorjaar. Deze maand zullen de eerste tuinbeurzen weer georganiseerd gaan worden. En bij ons komt de nieuwe collectie tuinmeubelen alweer voorzichtig binnen. Kortom, iedereen is zich alweer aan het voorbereiden op het voorjaar. En dan te bedenken dat het nog niet echt winter is geweest. Maar wat niet is, kan nog altijd komen. Houd daar rekening mee.

Nat

Het heeft de afgelopen tijd erg veel geregend. De grond is eigenlijk overal wel verzadigd. Dat betekent dat je moet oppassen met uitvoeren van grondwerk. De grond kan ‘dol’ zijn. Dit zie je als de ondergrond veert. Als dat bij u het geval is, ga dan in geen geval straatwerk leggen. Het betreden van je grasveld is in dat geval ook niet aan te bevelen.
De grond is gewoon te nat. Geef het rust. En wachten is de beste remedie.

Aanplanten

Omdat het weer zacht is kunt u gerust vaste planten, bomen, heesters en hagen planten. De grond is niet bevroren dus u kunt heel gemakkelijk graafwerkzaamheden uitvoeren. Als het toch nog gaat vriezen nadat u heeft aangeplant, geen nood. Na de vorstperiode moet u dan direct starten met watergeven. Bevriezen is in onze wereld een synoniem voor verdrogen. Als u dat even in de gaten houdt, dan gaan de planten e.d. in het voorjaar gewoon aanslaan. Geen probleem.

Overwinterende kuipplanten

Vergeet niet uw overwinterende kuipplanten een beetje water te geven. Ze staan heerlijk binnen, maar waarschijnlijk buiten u zicht waardoor u ze gemakkelijk kunt vergeten. Als de grond in de kuip licht vochtig blijft, dan is er niets aan de hand.

 

Tuinbeurzen

In de maand februari wordt er een aantal tuinbeurzen georganiseerd. Wijzelf staan er niet maar zullen er zeker gaan kijken.

Tuin & Buiten event   Evenementenhal Cuijk, 13 t/m 16 februari
Tuinidee 2014: Brabanthallen ’s Hertogenbosch 20 t/m 23 februari

 

Opening van het tuinseizoen

In het voorjaar organiseren wij een weekend met een aantal andere ondernemers waarin we het tuinseizoen met z’n allen openen. De datums zijn nog niet 100% bekend. Daar komt binnenkort meer informatie over. Wat we wel weten is dat het weer een prachtig en vooral gezellig evenement wordt zoals u dat van ons gewend bent.
Bent u ondernemer en denkt u nu “daar wil ik bij staan”, neem dan even contact met ons op

 

Natuurwandeling met de hond op zaterdag 8 februari 2014, nog een paar plaatsen beschikbaar.

Ik maak regelmatig wandelingen met onze hond Joep. Daar geniet ik enorm van. Daarom wil ik zaterdag 8 februari een wandeling organiseren voor de liefhebber en u mag uw hond gerust meenemen. Hoe meer, hoe liever want dat vind Joep ook leuk. De wandeling gaat door twee natuurgebieden. De Oeffelter Meent en de Vilt. Tijdens de wandeling zal ik u iets vertellen over het gebied. Het is geheel kostenloos.

 

Project van de maand

In 2013 hebben we een hele mooie onderhoudsarme en gezellige tuin aangelegd. Tijdens de aanleg hebben we geen foto’s gemaakt, maar het eindresultaat mag er zijn.

Ik wens u weer veel tuinplezier toe.

Roy Bindels

Roy Bindels
Roy Bindels
Eigenaar
Artikel delen