Het is nu tijd om de hagen te snoeien

Deze maand zal de nieuwsbrief in het teken staan van inspiratie. Veel tuininspiratie. Dat hebben wijzelf namelijk ook opgedaan tijdens de mooiste tuinbeurs van Europa. De Chelsea Flower show in Londen. Dit willen we graag met jullie delen.
En daarnaast valt er natuurlijk weer vanalles te doen in de tuin. Daar wil ik dan ook mee beginnen.

Snoeien van de hagen

De hagen hebben hun eerste groeispurt er op zitten. In juni/juli kun je dan het beste voor de eerste keer de hagen snoeien. De tweede snoei komt dan in september/oktober aan de beurt. Op deze manier houd je de haag in goede conditie en goede vorm.
Als je niet zo zit te wachten op 2 x snoeien in een jaar dan kun je er voor kiezen om bv in augustus te snoeien. De haag staat er nu dan wat weelderiger bij. Dat kan geen kwaad.
Houd wel rekening met eventueel vogeltjes die nog een nestje hebben in de haag. Het broedseizoen loopt tot half juli door.
Als je zelf niet in de gelegenheid bent om de hagen te snoeien, dan ontzorgen we je daar graag mee. 

Luizen op de bladeren van de beuk

Vorig jaar heb ik hier al over geschreven en ook dit jaar wil ik het in ieder geval even genoemd hebben. Op de onderkant van de bladeren van de beukenhaag kunnen witte luizen zitten. Dit is erg vervelend maar in de meeste gevallen zeker niet schadelijk. En voor een beuk is het zowat normaal dat er deze luizen in komen. Het is dus absoluut geen ramp en je hoeft je hier geen zorgen over te maken.
Je kunt ze eraf spoelen met een tuinslang. Na een fikse regebui zul je zien dat ze ook voor een groot deel zijn weggespoeld.
Tip, als je gaat snoeien en er zitten luizen, spoel de beuken dan de dag ervoor even goed af. Dan heb je er minder last van.

Warm weer

De afgelopen tijd is het tropisch warm geweest. Belangrijk in dat geval is om de bodem vochtig te houden van de borders en potten. Als de bodem eenmaal helemaal is verdroogd, dan duurt het weer even voordat deze in de conditie is om water op te nemen.
Als het gazon wat droger is geworden hoef je je hier niet zo’n zorgen om te maken. In de loop van de tijd zal het zich gaan herstellen. De grasplant is een sterke plant.
Als je in de gelegenheid bent om te beregenen dan heeft dat altijd de voorkeur. En doe dit dan ‘s ochtends vroeg of in de avond. De reden hiervoor is dat er dan zo min mogelijk water verdampt en de planten en het gazon de maximale hoeveelheid vocht kan opnemen.

Tuininspiratie

In mei vond de Chelsea Flower Show plaats. Deze show is de een van de meest gerennomeerde tuinshows ter wereld. Het was er dan net zoals andere jaren, ook erg druk. Maar het is ons gelukt een aantal prachtige foto’s te maken van de aangelegde tuinen.
Op onze website staat een volledig overzicht van de tuinen. Je kunt hier ook veel inspiratie uit kunt halen.
Er waren 2 tuinen die er volgens ons bovenuit staken. Het ging om “The homebase urban retreat” en “Healthy cities garden”. Beide tuinen kenmerken zich doordat er gebruik is gemaakt van weelderige en kleurrijke beplanting. In  “The homebase urban retreat” garden wordt mooi gecombineerd met diverse natuurlijke materialen zoals hout, beton, cortenstaal, water en beplanting. Prachtig.

De “Healthy cities garden” heeft mooie gebalanceerde beplanting. Kleurig, weelderig en tegelijk toch in vakken gerangschikt. Hier wordt strak en weelderig subliem samengevoegd.

Onze complimenten aan de ontwerpers en de hoveniers die deze tuinen hebben mogen aanleggen.

Voorbeelden tuinen

Dit jaar hebben we weer diverse fotoshoots uitgevoerd om het aanbod van voorbeelden voor jullie uit te breiden. Inmiddels zijn deze foto’s ook verwerkt op de website. Kijk maar eens bij de diverse stijlen. Overal hebben we nieuwe foto’s toegevoegd. Volledige nieuwelingen op deze pagina zijn:
bloemrijke tuin
kindvriendelijke tuin 

Inspiratie tuin

Onlangs zijn er opnames gemaakt van onze inspiratie tuin met een drone. Een drone is een op afstand bestuurbare helicopter met camera. Deze helicopter is over onze inspiratie tuin gevlogen en heeft mooie opnames gemaakt. Het filmpje is hier toegevoegd.
Wist je dat onze inspiratie tuin iedere vrijdag en zaterdag van 9:00-16:00 geopend is en dat je hier vrijblijvend binnen kunt lopen om alles te bekijken, te voelen en te ruiken.
We vertellen er graag over. En als je op zoek bent naar mooie tuinmeubelen of bv een parasol, die hebben we hier ook staan.

Vakantie

Onze medewerkers zullen de komende tijd een voor een met vakantie gaan. Het bedrijf blijft gewoon geopend en bereikbaar.
Ikzelf ben al met vakantie geweest. We hebben heerlijke wandelingen gemaakt door de bergen van Oostenrijk. En onze Labrador Joep was uiteraard ook van de partij. Het spannendste wat ik heb meegemaakt is paragliding. Een unieke ervaring.

Ik wens iedereen een fijne vakantie en mooie zomerdagen

 

Roy Bindels

Roy Bindels
Roy Bindels
Eigenaar
Artikel delen