Januari, een nieuw jaar een nieuwe tuin

Namens het hele team van Bindels Tuinen wens ik u een heel voorspoedig en gezond 2014 toe. Het nieuwe jaar begint zacht. Eigenlijk te zacht voor de tijd van het jaar. Tijdens een ochtendwandeling met onze labrador Joep liep ik door velden en zag ik hoe de natuur op dit moment denkt dat het alweer lente aan het worden is. De katjes van de wilgen laten hun pluizige witte kopjes al zien. Daar kunnen we niets aan veranderen. Laten we gewoon afwachten hoe het weer zich ontwikkeld en dan passen we daar later wel weer een mouw aan.

In januari is er niet zo heel veel te doen in de tuin. Maar voor de liefhebbers heb ik een aantal tips op een rijtje gezet.
• Ten gevolge van de harde wind de laatste tijd is het raadzaam om de vorstbescherming even na te lopen als u deze al heeft aangebracht. Misschien is deze losgewaaid tijdens een van de vier stormen die we alweer hebben gehad.
• Zolang het niet vriest kunt u nog gerust bladverliezende heesters zoals beuken planten. Dit geldt ook voor bomen.
• Kiwi’s en druiven kunt u deze maand nog snoeien. Daarna gaat de sapstroom weer op gang komen en dan is het beter deze niet meer te snoeien.

Gazon
Als het vriest of als het heeft gesneeuwd, kunt u beter niet over uw gazon heenlopen. Als u dat toch doet, dan kan het gras op die plekken schade oplopen. In het voorjaar ziet u dat terug in de vorm van gele plekken in uw gazon.

Snoeien
• Fruitbomen moeten nu gesnoeid worden. Doe dat op dagen dat het niet vriest.
• Ook bomen zoals bol Catalpa’s, bolaccacia’s, platanen en leilindes kunnen nu helemaal terug gesnoeid worden.
• De knotwilg moet helemaal tot op de kroon worden teruggesnoeid. De takken van de wilg kunt u gebruiken om daar bijvoorbeeld een mand of een scherm van te vlechten.

Natuurwandeling met de hond op zaterdag 8 februari 2014
Ik maak regelmatig wandelingen met onze hond Joep. Daar geniet ik enorm van. Daarom wil ik zaterdag 8 februari een wandeling organiseren voor de liefhebber en u mag uw hond gerust meenemen. Hoe meer, hoe liever want dat vind Joep ook leuk. De wandeling gaat door twee natuurgebieden. De Oeffelter Meent en de Vilt. Tijdens de wandeling zal ik u iets vertellen over het gebied. Het is geheel kostenloos.

Een nieuwe tuin?
Als in het voorjaar de natuur weer tot leven komt, dan is het voor Bindels Tuinen ook weer een drukke tijd. Als u overweegt om dit jaar uw tuin te gaan aanpassen of zelf helemaal wilt renoveren, begin dan nu al met nadenken over uw plannen.
Bindels kan u op diverse manieren helpen in dit traject. Uw droomtuin begint met een goed doordacht ontwerp. Bel me gerust voor een afspraak of vul het contactformulier in en dan nemen wij contact met u op. We maken 2d en 3d ontwerpen.

Project van de maand
In Gennep hebben we onlangs de tuin rondom een kinderdagverblijf mogen aanleggen. Dit project hebben we van het begin tot het eind gevolgd. Kijk gerust eens hoe dat in z’n werk gaat.

Terugblik 2013
In maart hebben we samen met de oprichter van het bedrijf, Hendrik Bindels en burgemeester van Soest onze prachtige tuinkamer geopend. Ik kijk terug op een fantastische dag en ben iedereen dankbaar dat wij deze tuinkamer hebben kunnen bouwen.
In juli is de oprichter helaas overleden en hebben wij hem een waardig afscheid gegeven.
In de tweede helft van het jaar heeft ook Bindels zijn maatregelen moeten nemen om meer opgewassen te zijn tegen het seizoensafhankelijke karakter van de hoveniersbranche. Na een kleine reorganisatie zijn we nu helemaal klaar voor wat de toekomst ons brengen gaat.
Eind 2013 hebben we het exclusieve dealerschap van de buitenmeubelen lijn van Jan des Bouvrie binnengehaald.

Ik wens u veel tuinplezier.

Met vriendelijke groet,

Roy Bindels

Roy Bindels
Roy Bindels
Eigenaar
Artikel delen