Januari, tuintips en meer

Welkom in het nieuwe jaar. Wij wensen iedereen een gezond en gelukkig nieuwjaar toe.
2016 en het jaar begint erg zacht.  We hebben al wat zachte maanden achter de rug. Dat kun je ook goed terugzien in de natuur. De knoppen zitten overal dik in. Kijk eens naar de Magnolia in de tuin, als je er een in hebt staan. In onze eigen inspiratietuin staat de Amerikaanse Sering gewoon in bloei.
Een veel gestelde vraag op dit moment is: “wat gebeurt er met al die knoppen als het in een keer toch gaat vriezen?” Nou, de knoppen die al ver zijn in de ontwikkeling die kunnen dan kapotvriezen. Het gevolg daarvan is dat er in het echte voorjaar weinig tot geen bloei zal zijn. De boom zal er niet dood van gaan.

Tuinonderhoud in januari

Gazononderhoud januari

Aan het gazon hoeft deze maand niet zo heel veel te gebeuren. Als er nog wat bladeren op liggen, verwijder deze dan. Laat het gazon verder met rust.
Ter voorbereiding op het nieuwe seizoen kun je, als je dat nog niet hebt gedaan, je grasmaaier een onderhoudsbeurt geven en de messen (laten) slijpen.

Aanplanten heesters, bomen, hagen, planten

Omdat het weer erg zacht is, kun je momenteel gewoon doorgaan met aanplanten. De grond is niet bevroren dus je kunt vooruit.

Snoeien bomen

De maand januari is bij uitstek geschikt om bomen zoals platanen, acacia’s en lindes te snoeien. Vanwege het zachte weer adviseer ik om de druif nu NIET meer te snoeien.

Vijvers

Controleer of er nog wat blad in de vijver terecht is gekomen. Indien dat het geval is, verwijder dan dit blad.
In geval van een net, is het handig om te controleren of het nog heel is zodat de reiger niet bij de vissen kan.

Tuininspiratie

Voorbeelden van tuinen ter inspiratie

Het afgelopen jaar hebben we weer diverse mooie tuinen ontworpen en aangelegd. En omdat foto’s meer zeggen dan 1000 woorden, heb ik een kort filmpje gemaakt met daarin diverse tuinen ter inspiratie.

 

Het maken van plannen voor de tuin kun je nu het beste doen. Ik wil je daar graag bij helpen als het zelf niet lukt. Bel me gerust voor een afspraak op 0485-361523.

Gratis e-book tuininspiratie

Ook kun je het gratis e-book tuininspiratie aanvragen boordenvol met foto’s om je ideeën te geven van wat er allemaal mogelijk is. Klik op onderstaande button om hem aan te vragen.

Jaarprogramma Bindels Tuinen 2016

We hebben dit jaar een mooi programma samengesteld. Bij het samenstellen van het programma stond maar 1 ding centraal “wat kunnen wij doen om onze klant maximaal te bedienen en te laten genieten van de natuur?”

4 en 5 maart  Inspiratie tuin weer iedere vrijdag en zaterdag geopend
9 maart  Informatieavond voorjaarsklaar maken van de tuin
28 maart  Paasshow tijdens 2de Paasdag
7 april   Informatieavond voorjaarsklaar maken van de tuin
29 mei   Natuurfotografie in de vroege ochtend
24 juni  Thema avond buitenhaarden in de tuin
22 september beplantingsplan maken met bloembollen
27 september beplantingsplan maken met bloembollen
1 oktober  Natuurwandeling met de hond

Zodra er meer info beschikbaar is kun je het hier lezen.

Veel succes

Roy Bindels

Roy Bindels
Roy Bindels
Eigenaar
Artikel delen