Januari, zo zacht kan de winter zijn

De feestdagen zijn weer achter de rug. U kijkt vast uit naar wat het nieuwe jaar gaat brengen. Zo zou het op dit moment winter moeten zijn, maar als je de temperatuur zo voelt lijkt het wel voorjaar. Maar vergis u niet. De winter kan nog invallen. En al is het januari, er zijn toch een aantal zaken die u kunt aanpakken zodat u bent voorbereid op het komende tuinseizoen.

Kuipplanten

De kuipen die buiten zijn blijven staan met planten erin die hebben ook nu water nodig. Controleer regelmatig even of de grond in de kuipen voldoende vocht bevat.

Fruitbomen snoeien

blog fruitboom snoeienJanuari is bij uitstek de maand om uw fruitbomen te snoeien zoals appels, peren, pruimen en kersen. Doe dit wel als het niet zo hard vriest. In februari en maart is dit overigens ook nog mogelijk.
Het snoeien van fruitbomen doe je om de boom jong en vitaal te houden en de boom luchtig te houden. Het licht kan dan goed bij de vruchten komen.

De takken die recht omhoog steken snoei je als eerste. Dit zijn takken die geen rol spelen bij de vruchtvorming, en die kosten de boom veel energie. Deze snoei je tot op de stam. Daarna snoei je de takken die elkaar raken en over elkaar heen schuren. Terugsnoeien betekent tot 10cm vanaf de stam. Hierdoor kan er weer een uitloper ontstaan.

Heeft u al ’n echte snoeischaar?

Als u nog op zoek bent naar een goede professionele snoeischaar dan adviseer ik de Felco. Daar werken wij al jaren mee. Deze snoeischaar is een genot om mee te werken. Mocht u linkshandig zijn, geen probleem! Ook dan is er een schaar voor u. Het voordeel van deze snoeischaren is dat alle onderdelen zoals de messen los verkrijgbaar zijn en dat u ze dus kunt vervangen. Bij vragen kunt u altijd even bellen.

Aanpassingen in de tuin

Als u van plan bent uw tuin aan te passen of zelfs opnieuw te gaan inrichten dan is dit het moment om te starten met de voorbereidingen. Het belangrijkste is te weten wat u wilt en wat u mooi vindt. Ter inspiratie kunt u eens kijken op onze website. Daar vindt u talloze voorbeelden ter inspiratie.

Uitverkoop restpartijen op 26 januari ’13

Op 26 januari houdt Bindels Tuinen een grote uitverkoop van aantrekkelijke  restpartijen. Kijk snel op onze site voor het aanbod. Mocht u interesse hebben, dan zien wij u graag tussen 10:00 en 16:00 uur.

Verwenbeurs 3 februari ’13 Malden

Op 3 februari vindt de Verwenbeurs plaats in Cultureel Centrum Maldensteijn te Malden. U kunt hier een dagje heerlijk genieten van producten en diensten die het leven mooi maken. U vindt Bindels Tuinen hier ook; wij nodigen u van harte uit op onze stand waar u onze exclusieve buitenmeubelen kunt komen uitproberen.

Namens het hele team van Bindels Tuinen wensen wij u het allerbeste toe voor dit nieuwe jaar.

Roy Bindels

PS: mocht Koning Winter alsnog toeslaan, vergeet dan niet onze gladheidsbestrijding in te roepen. Telefoon: 0485-361523

Over de maand januari
Januari (ook wel: louwmaand, ijsmaand, wolfsmaand, hardmaand) is de eerste maand van het jaar in de gregoriaanse kalender. Januari heeft 31 dagen. De maand is vernoemd naar Janus, de Romeinse god van poorten en deuren. Januari en februari zijn de laatste twee maanden die aan de kalender werden toegevoegd, aangezien de Romeinen de winter als een maandloze periode zagen.

Roy Bindels
Roy Bindels
Eigenaar
Artikel delen