Juli, wat kunt u doen als uw tuin in volle pracht is?

Binnenkort is het vakantie voor velen van u. Wellicht gaat u er eventjes tussenuit om van uw rust te genieten. Maar het kan ook zomaar zijn dat u thuis blijft. Speciaal voor de thuisblijvers hebben we een aantal typische klussen die in juli uitgevoerd kunnen worden, op een rijtje gezet.

Vormsnoei van bomen

Alle bomen staan nu vol in het blad. En u ziet nu wat de echte vorm is van de boom. Het kan zomaar zijn dat de boom iets te pompeus is geworden. Met name platanen en lindes hebben nu de zogenaamde vormsnoei nodig. Ze noemen het ook wel eens zomersnoei. Knip de weelderige enten gewoon terug. U hoeft nergens specifiek op te letten. Snoei deze bomen terug totdat u vindt dat het weer een hele compacte boom is geworden.

 

Gazon

Blijf uw gazon goed water geven. Als u ziet dat het gazon terug begint te vallen kan dat een aantal oorzaken hebben:
1. het is te droog
2. uw gazon heeft meststof nodig
3. uw gazon heeft een ziekte (bv rooddraad)
Omdat we in de praktijk de afgelopen maanden rooddraad een aantal keren hebben behandeld, zal ik hier iets meer over vertellen.

Hoe herkent u rooddraad in uw gazon?

Het begint met het ontstaan van kleine geelkleurige of bruinkleurige plekken. Daarna gaan zich rode draden vormen in het gazon. Het is een soort schimmelziekte. Deze kan in uw gras ontstaan als uw gazon te weinig voeding krijgt of als de toplaag is dichtgeslagen.Als u last heeft van rooddraad is het belangrijk de schimmel te bestrijden en daarna uw gazon flink te bemesten met een snelwerkende meststof.


Zomerbloeiers

Blijf de uitgebloeide bloemen verwijderen. U heeft dan het langst plezier van deze kleurige en geurige bloeiers.
Als u op vakantie gaat, zorg dan dat iemand de planten water geeft. Dan heeft u er ook nog plezier van als u weer terug bent van vakantie.

Vijver

De waterlelies die uitgebloeid zijn kunnen weggeknipt worden. Hierdoor wordt de groei van de andere lelies bevorderd. En een ander voordeel is het wegknippen helpt tegen de larven van de leliekever.

Tuin evenementen
Vr 18 t/m zo 27 juli Bloem & Tuin in Nuenen
8 t/m 11 augustus Rozenfestival 2014 in Lottum

Opening van het Bindels Park

In het weekend van 21 juni openden wij het park dat we hebben aangelegd pal naast de Hapseweg. In 3 dagen hebben we voor diverse mensen het park opengesteld. Onze vaste klanten, ondernemers en vrienden en familie van onze medewerkers hebben gedurende deze dagen het nieuwe park kunnen bekijken. Wij vonden het een heel leuk en geslaagd weekend. Kijk hier voor een impressie van de vrijdagavond waarop we de ondernemers hebben ontvangen.

Inspiratie nodig?

Als u de komende periode in uw tuin zit en denkt “en toch wil ik eens iets anders” bezoek dan onze inspiratietuin. Hier kunt u ideeën opdoen, materialen zien en voelen, beplanting bekijken in diverse samenstellingen. En als u wilt, dan kunt u ook met mij over uw tuin spreken en waar u naar op zoek bent. Ik help u graag.
Als u wilt weten wat onze inspiratietuin u zoal te bieden heeft, bekijk dan eventjes dit filmpje

Ik wens u veel tuin plezier toe. En vergeet niet om af en toe even lekker te genieten van het buitenleven.

Roy Bindels


Zomeraanbieding

Bent u op zoek naar een degelijke zweefparasol met meerdere mogelijkheden? Dan is de Fratello wellicht DE oplossing voor u. Deze 3x3m parasol kan over 3 assen geroteerd worden zodat u de verplaatsende zon zowat altijd het hoofd kunt bieden.
In de maanden juli en augustus 2014 krijgt u bij aanschaf van deze parasol of iedere andere parasol uit de Solero collectie het grondanker of de parasolvoet voor de helft van de prijs. In onze showtuin is hij te bekijken en te proberen. Geopend op vrijdagen en zaterdagen van 9:00-16:00.

Roy Bindels
Roy Bindels
Eigenaar
Artikel delen