Juli, de vakantie gaat beginnen

Na een jaar hard gewerkt te hebben bent u vast toe aan een welverdiende vakantie. Eindelijk kunt u even genieten van uw vrije tijd. Voor velen van u betekent dit dat er gepakt moet gaan worden om te vertrekken naar een bestemming elders.
Voor anderen betekent dit heerlijk aanrommelen in en rondom huis in uw eigen tempo. Voor degene die in de tuin aan de slag willen, hebben we ook deze maand weer diverse tips.

Beuken

blogOmdat de natuur dit jaar iets later op gang is gekomen vanwege de langdurige winter is het snoeien van de beuken ook iets verschoven. Normaal beveel ik aan dit in juni te doen. Maar dit jaar is het beter om in juli te snoeien. Gebruik een scherpe snoeischaar of motorheggeschaar.
Wellicht zult u zien dat aan de onderzijde van het blad luizen zitten. Dit is een veel voorkomend verschijnsel op dit moment bij de beukenhagen. Schrik hier niet van. De luizen zullen relatief weinig schade aanrichten. U kunt een aantal dingen doen:

  • de luizen afspoelen door van onderuit met een sproeier de beuken af te spoelen
  • de luizen bestrijden of laten bestrijden
  • niets, het enige wat er dan gebeurt is dat de tweede groei (juli t/m september) achterblijft. Als u een haag heeft die nog niet dicht genoeg is, dan adviseer ik om toch een bestrijding toe te passen waardoor de haag de tweede groei kan doorzetten.

Lei- en dakbomen

Juli is het moment om de lei- en dakbomen zoals platanen en lindes te snoeien. Dit heet in vakjargon vormsnoei. U kunt gewoon met een heggeschaar de bomen in de door u gewenste vorm snoeien. U hoeft nergens naar te kijken. Dus gewoon knippen, net zoals een haag.
Bij platanen raad ik wel aan een mondkapje te gebruiken. Tijdens het snoeien van de platanen komt er namelijk veel stof vrij. Het inademen van de stof kan allergische reakties oproepen of u blijft een dag lang hoesten.

Gazon

Ook tijdens de vakantie blijft het gras groeien. Maai het dus regelmatig. Gemiddeld 1-2 keer per week is normaal in deze periode. Stel dat er een droge periode aanbreekt, maai dan wat minder vaak.
Als u water moet gaan geven, doe dat dan liever aan het einde van de dag. De reden hiervan is dat er dan minder water verdampt en dat het effectiever door het gras wordt opgenomen. Water is en blijft een kostbaar goed waar we met z’n allen zuinig op moeten zijn.
De graskanten kunnen nu gestoken worden. Daarmee houd je het gras in toom en overwoekert het de border niet. En zeg nu zelf, die strak afgestoken kanten zien er toch helemaal super en verzorgd uit!

Zomerbloeiers en eenjarigen

Blijf de uitgebloeide bloemen verwijderen uit deze planten. Daarmee stimuleert u de groei van nieuwe fleurige bloemen.

Slakken en oorwormen in uw tuin?

Heeft u last van slakken en oorwormen in uw tuin? Ik heb een aantal milieuvriendelijke tips om deze dieren te vangen zodat ze geen schade meer kunnen aanrichten in uw tuin.
blog

Slakken

De slak is gek op de geur van gist. Graaf daarom wat lege jampotjes met bier in uw tuin. De slak komt daar op af en zal in het bier verdrinken.

Oorwormen

blog

Oorwormen bevinden zich graag in spleten en kieren. Als u last heeft van deze dieren kunt u ze gemakkelijk vangen door een bloempot omgekeerd in de tuin te hangen met hooi erin. De oorwormen kruipen in het hooi. Door regelmatig het hooi weg te gooien, gooit u letterlijk ook de oorwormen weg. Vul na het weggooien van het hooi, de bloempot weer met nieuw hooi.

Vakantiegangers

Voordat u op vakantie gaat is het handig om nog snel even het onkruid te verwijderen uit uw tuin en het gras te maaien. Velen van u zullen de buren of een familielid hebben gevraagd om tijdens uw vakantie nog een keer te maaien en de planten water te geven.
Als u zich bezwaard voelt dit aan uw buren of familie te vragen dan kunt u altijd contact met Bindels Tuinen opnemen. Wij verzorgen meerdere tuinen terwijl de eigenaren van hun welverdiende vakanties aan het genieten zijn.

Vergaderfaciliteit in een groene ambiance in het buitengebied

Ons Buutenhuus dat op 30 maart door Burgemeester van Soest werd geopend is vanaf nu gereed om gebruikt te worden als ruimte voor vergaderingen en workshops. Midden in het buitengebied omringd door een prachtige tuin kunt u in het Buutenhuus of op een van de terrassen die rondom het Buutenhuus liggen, vergaderen. Catering wordt verzorgd en er is Free Wifi.

Nieuwe homepagina

Onze website ging een jaar geleden live. En nu hebben we de homepagina aangepast aan de behoeftes van onze bezoekers. We horen graag van u wat u er van vindt. Ook als u nog iets mist, dan horen wij dat graag van u.

Maasvalleiwonenbeurs

blogOp zaterdag 5 en zondag 6 oktober vind weer de Maasvalleiwonenbeurs plaats. Na het grandioze succes in 2011 op het terrein nabij het nieuwe Maasziekenhuis in Boxmeer, zal het evenement deze keer plaatsvinden bij Ebben in het Inspyrium.
Bindels Tuinen zal net zoals de meeste andere deelnemers van Maasvalleiwonen aanwezig zijn op deze beurs. Noteer de data alvast in uw agenda.

Namens het team van Bindels Tuinen wens ik u een hele fijne vakantie toe

 

Roy Bindels

 

Roy Bindels
Roy Bindels
Eigenaar
Artikel delen