Juni, waar haalt u uw inspiratie vandaan?

Nog eventjes en de zomervakantie staat weer voor de deur. En voor de liefhebbers start binnenkort het WK voetbal. Heerlijk genieten van je vrije tijd. Maar dat genieten kan nu ook al hoor. Lekker in de tuin, omringd door groen, kleuren, het geluid van de zingende vogeltjes op de achtergrond. Of buiten in de tuin met vrienden WK voetbal kijken. De buitenhaard met een knapperend vuurtje op de achtergrond. Kortom, vergeet niet om nu ook al te genieten.
En daarom staat deze nieuwsbrief deze maand in het teken van onze inspiratietuin. Daar zijn ook zoveel plekjes om te kunnen genieten. Natuurlijk zal ik ook een opsomming geven van de typische tuinwerkzaamheden die in juni uitgevoerd moeten worden. Laat ik daar dan mee beginnen en het al het moois bewaar ik voor later in de nieuwsbrief.

Hagen snoeien

Omdat het voorjaar dit jaar vroeg op gang is gekomen is het zeer waarschijnlijk dat de hagen op dit moment al weelderig aan het worden zijn. Tijd dus om te gaan snoeien. Beuken, taxus en laurier hagen zijn veel voorkomende hagen. Houdt u er wel rekening mee dat vogels hun broedplaats kunnen hebben in de haag. Het snoeien zal hun dan gaan verstoren. Het broedseizoen loopt tot 15 juli. Als u kunt wachten tot die datum dan zullen de broedende vogels u dankbaar zijn.
TIP: wist u dat het snoeiafval van taxus gebruikt kan worden in de strijd tegen kanker? Er is in Nederland een aantal bedrijven die hier iets mee doen. U kunt daar ook uw bijdrage aan leveren.
Op de site van http://www.taxussnoeisel.nl kunt u zien hoe het werkt. En niet geheel onbelangrijk: vanaf 10m2 taxushaag komen ze ook nog gratis bij u snoeien.
Bij de taxustaxi http://www.taxustaxi.nl/page/taxus-taxi komen ze niet snoeien, maar daar kunt u een bigbag aanvragen en het snoeisel in opvangen. De taxustaxi komt deze bigbag dan weer ophalen. Dat bespaart u weer een ritje naar de stort en in het andere geval wordt uw kliko niet volgepropt met al uw snoeiafval. Doe er uw voordeel mee.

Bemesten van het gazon

Als u toch nog niet bent toegekomen aan het bemesten van uw gazon en u ziet dat de groei achterblijft, dan is het raadzaam om te gaan bemesten. Dit stimuleert de groei en zal de vorming van mos tegen gaan.
Het is nu te laat om nog te bemesten met onze langdurende meststof. Maar ook voor deze periode hebben we een meststof. Wij noemen hem de groeispurt. In een emmertje zit genoeg voor 100m2 en u zult zien dat uw gras binnen 1 week aan het groeien is en het gras zal groener gaan worden. U boekt hier dus heel snel resultaat mee, maar u zult de behandeling later in het jaar nog eens moeten herhalen om het hele seizoen een goede groei te hebben.
Let op: als u met onze langdurige meststof heeft gewerkt, dan heeft u dit niet nodig.

Inspiratietuin

Rondom onze woning en bedrijfsgebouw is een inspiratietuin aangelegd. U vindt hier allerlei ideeën, materialen, planten, kleuren en geuren op tuingebied en tuininrichting.

Kijk eens naar dit prachtige hoekje (foto van rode potten, waterpartij parasol ed). De rode kleur geeft de tuin z’n warmte en het contrasteert heel mooi tegen de groene achtergrond. Speel zelf ook eens met kleuren in uw tuin. Een gekleurde pot kan soms een heel verschil maken in de tuinbeleving. Wij adviseren u hier graag in want we hebben diverse potten in ons assortiment en zijn zowat allemaal verkrijgbaar in alle mogelijke RALkleuren.
Wat ziet u hier zoal:
– Rode potten
– Zweefparasol 4x4m
– keramische tegels
– cortenstalen randafwerking
– Buxusbollen
– Teaktafel 3m met prachtige kuipstoeltjes of luxe fauteuils

Of dit mooie hoekje, Ibizastyle noem ik het zelf wel eens. Het strakke witte geeft een sereniteit en tegelijkertijd een gevoel van luxe. De zonwering die er overheen staat biedt op zomerse dagen een heerlijke schaduw, is windwerend en geeft een geborgen gevoel als je hier onder zit.
Wat ziet hier zoal:
– Lounge set hoogglans wit Jan des Bouvrie
– Lage potten hoogglans wit 60x60x24cm
– Hoge smalle potten hoogglans wit

U kunt altijd op afspraak terecht in onze inspiratietuin om samen met ons te kijken wat goed bij u en uw levensstijl past. Op vrijdag en zaterdag kunt u altijd terecht zonder afspraak tussen 9:00 en 16:00.

We hebben een filmpje gemaakt over onze inspiratietuin. Bekijk het eens en u weet precies wat u mag verwachten in de groene oase bij Bindels

Project van de maand

Het Feels Good Park is zo goed als klaar. De naam van het park is opzettelijk zo gekozen. We hebben de 3de persoon gebruikt want:
– Het voelt goed omdat er veel groen en kleur te zien is
– Het voelt goed omdat je er heerlijk in rond kunt lopen
– Het voelt goed omdat het onderhoudsvriendelijk is
– Het voelt goed omdat het de onderhoudskosten laag houdt
En als je er nog meer van wilt weten, kom dan een keertje kijken op vrijdag of zaterdag tussen 9:00 en 16:00. We zijn dan voor iedereen geopend.

Roy Bindels
Roy Bindels
Eigenaar
Artikel delen