Nog een aantal tuintips voordat de feestdagen beginnen

We beginnen aan de laatste maand van 2014. Een aantal klussen kan nog uitgevoerd worden voordat de winter gaat beginnen. Deze blog houden we kort, net zoals de dagen nu zijn. We hopen dat ook voor u deze maand de nadruk ligt op genieten van de tijd van het jaar, gezelligheid, familie, sinterklaas en kerstmis.

Gazon

Het gazon kan nog wel een keertje gemaaid worden als u het te lang vindt. Maar denk eraan het gras wel wat langer te laten. Dat is beter.
Ook kunt u eventueel nog wintermeststof toevoegen om de grasspriet wat steviger te maken zodat het gazon beter bestand is tegen betreden. Maar we raden u aan dit zo min mogelijk te doen.

Borders

Een overschot aan gevallen blad kunt u verwijderen. Maar laat nog wat liggen, want blad werkt isolerend voor de ondergrond. Ook allerlei dieren kunnen hier nog een schuilplaats in vinden als het winter is.
Voor borders geldt ook dat er een wintermeststof toegepast kan worden.

Kuipplanten

Zet kuipplanten op een plaats waar ze kunnen overwinteren. Op dit moment is er af en toe al sprake van lichte nachtvorst. Maar vergeet ze geen water te geven als je ze hebt weggezet. Ze hebben niet zo heel veel water nodig, maar zorg dat de grond waarin ze staan licht vochtig blijft.

Mediterraanse bomen

Als het echt koud gaat worden, dan raden we aan de olijven in te pakken met een fleecedoek en de stam te omwikkelen met een warmteslang. Dit is een slang die je kunt vergelijken met een slang die je ook om een waterleiding heen wikkelt in een onverwarmde garage zodat de waterleiding niet bevriest. De warmteslang is elektrisch en zal bij koude temperaturen aanslaan omdat hij is voorzien van een thermostaat.

Water

Sluit tuinslangen af, gevelkraantjes en blaas de beregening door zodat er geen water meer in zit. Als water bevriest kan het schade aanrichten aan de leidingen omdat water dan uitzet.

Bloembollen

Als u nog bloembollen heeft die de grond in moeten, nu kan het nog maar wacht niet meer te lang.

Kerstworkshop

Op 13 december hebben we nog een aantal plaatsen beschikbaar voor de workshop kerststuk maken. De workshop is inclusief een heerlijk winterbuffet.

Project van de maand

We hebben een aantal projecten lopen waarvan nog geen foto’s zijn gemaakt van het eindresultaat. Zo zijn we onlangs gestart met de aanleg van een tuin met een eikenhouten overkapping met sauna. Erg luxe en erg mooi. We kunnen niet wachten tot we het eindresultaat aan u kunnen laten zien.
Een ander project dat we hebben afgerond is de aanleg van een groot terras met keramische tegels. Een hele specifieke klus waar veel kennis kunde voor nodig is van de aanlegger.

Namens alle medewerkers van Bindels Tuinen wensen wij u hele fijne feestdagen en we hopen u weer te zien in het nieuwe jaar. Onze inspiratietuin zal dan de staat van volwassenheid bereiken omdat de planten in het park dan aan hun tweede groeiseizoen gaan beginnen. We hopen dat u er net zo van kunt genieten als dat wij doen.

Roy Bindels en Monique Nillesen

Roy Bindels
Roy Bindels
Eigenaar
Artikel delen