Oktober, weet u hoe u uw tuin winterklaar maakt?

Wat hebben we toch een heerlijke zomer gehad. Maar nu is de tijd aangebroken om definitief afscheid te nemen en ons voor te bereiden op de winter die komen gaat. Wij gaan u daar in deze nieuwsbrief alvast het een en ander over vertellen. En voor de liefhebbers organiseren wij op 2 november een GRATIS workshop. Lees hieronder alles wat u nodig heeft om de tuin weer op orde te krijgen.

Gazon

In de maand oktober kan het gazon nog gemaaid worden. Maar laat het gras nu wat langer. Als u de maaier afstelt op een maaihoogte van 4-5cm dan zit u altijd goed. De reden om het gras wat langer te laten als het de winter in gaat is dat de resistentie van het gras dan wordt bevorderd. En ook mossen en onkruid krijgen dan minder kans om zich te wortelen in uw gazon.

Hortensia’s

blogDe bloemen in de hortensia’s kunnen in deze maand gesnoeid worden. Knip alleen de uitgebloeide bol eruit. Dat hoeft natuurlijk niet, maar als er sneeuw op komt dan kunnen de takken van de hortensia’s die op eenjarig hout bloeien, gaan doorhangen. De rest van de plant gaat zo de winter in. Deze kan pas weer in het voorjaar teruggesnoeid worden. Tijdens de gratis workshop “winterklaar maken van de tuin” zullen we hier verder op ingaan.
Gebruik een goede snoeischaar zodat het snijoppervlak zo glad mogelijk is.
En iedere hand is anders. Daarom is het handig om een snoeischaar te gebruiken die goed in de hand past. Dit om eventuele blaren of andere klachten te voorkomen. Kom gerust een bij ons een snoeischaar proberen. Wij hebben van alle modellen een proefexemplaar liggen. Dan weet u zeker dat u de juiste keuze maakt.

Klimrozen en stamrozen

In de herfst is het van belang dat u dode, zieke of beschadigde takken en scheuten zo dicht mogelijk bij de grond afsnoeit. Haal elk jaar ongeveer een derde van de oudste bloeiende takken weg om ruimte te maken voor nieuwe scheuten.

Vaste planten

In oktober kunnen vaste planten weer geplant en verplant worden. Snoei ze absoluut niet terug. Daar kunnen ze niet tegen. In de winter is de kans dan erg groot op bevriezing. Snoei bv. uw lavendel dus NIET terug. Dat kan pas weer in het voorjaar. Laat ze gewoon staan. Als u meer wilt weten over het planten en verplanten in de herfst, dan is de gratis workshop “winterklaar maken van de tuin”

Borders

Zorg er voor dat u ook in deze maand het onkruid nog wiedt. Dat gaat u in het voorjaar aanzienlijk schelen als de groei weer op gang komt.
Ook deze maand kunt u nog steeds bollen planten zodat u in de lente de pracht en praal hebt van fris bloeiende narcissen, tulpen en hyacinten.

blog

Uw droomtuin begint met een tuinontwerp.

Op 5 en 6 oktober vindt de Maasvalleiwonen beurs plaats in Cuijk. Bindels Tuinen is daarbij ook aanwezig. En dit maal in een heuse ontwerpstudio. Ik wil u dan ook van harte uitnodigen om eens te komen kijken op de beurs. En voor degene die behoefte heeft aan tuinadvies, die wil ik uitnodigen om een gratis persoonlijke adviessessie te boeken waarin we samen gaan kijken naar uw wensen en in een half uur een schets op papier zetten. Download hier uw gratis entreekaart.

Evenementen 

  • 5 en 6 oktober ’13: Maasvalleiwonen beurs. Alles op het gebied van bouwen, verbouwen en wonen. Locatie: Ebben inspyrium te Cuijk
  • 17 t/m 20 oktober ’13: Mookerheide Fair. Locatie: Jachtslot Mookerheide te Molenhoek
  • 2 november ’13: Gratis workshop “winterklaar maken van de tuin”. Locatie: Bindels Tuinen te Oeffelt
  • 13 december ’13: Workshop kerststukjes maken. Locatie: Bindels Tuinen te Oeffelt

blog

Nieuws

Tijdens de beurs SpogaGafa te Keulen is begin september de allernieuwste collectie tuinmeubelen voor het seizoen 2014 gepresenteerd, ontworpen door Jan des Bouvrie. Zijn eigentijdse en strakke stijl is zeer zeker herkenbaar in het ontwerp. Bindels Tuinen is trots u mede te kunnen delen dat ze een van de 10 exclusieve dealers in Nederland is van deze tuinmeubelen. Binnenkort staat de loungeset opgesteld in onze showtuin en is voor iedereen uit te proberen. Laat u verrassen hoe comfortabel zo’n mooi en strak design kan zijn.

Tuinaanlegproject in de kijker

Deze maand willen we een aanlegproject in Boxmeer onder de aandacht brengen. De spiegelvijver is een ware eyecatcher in deze tuin. Maar voordat zo’n tuin is gerealiseerd moet er van alles worden gedaan. Kijk hier maar eens wat het voor een werk met zich meebrengt en hoe mooi het resultaat uiteindelijk is.
Denkt u nu ook: “Wat zou er met mijn tuin allemaal mogelijk zijn?”. Grijp uw kans en boek snel een van de tijdsblokken tijdens de Maasvalleiwonen beurs om samen met mij te brainstormen over uw tuin.

Ik wens u veel plezier in de tuin en ik hoop u te mogen verwelkomen tijdens een van onze evenementen.

Namens Bindels Tuinen

Roy Bindels

Roy Bindels
Roy Bindels
Eigenaar
Artikel delen