Sedum dak, iets voor U? Ontdek hier de voordelen.

Het is november, ook al zou je dat niet zeggen als je de temperaturen zo ziet de afgelopen dagen. Tijdens een wandeling met onze hond Joep op 1 november hebben we nog in ons T-shirt gelopen zonder een jas, wat was het heerlijk.
Natuurlijk heeft dit gevolgen voor de ontwikkeling van de natuur buiten. De bladeren zijn wel begonnen met vallen, maar nog lang niet alle bomen zijn kaal. Ook het gras blijft gewoon doorgroeien. Dat is heel normaal met deze temperaturen.

Winterklaar maken van de tuin

Op 23 oktober ben ik gestart samen met 75 anderen aan de challenge “winterklaar maken van de tuin”. De challenge is bijna afgelopen. In deze nieuwsbrief  vertel ik u kort wat u zelf kunt doen om de tuin winterklaar te maken.

Snoeien beplanting

De border staat vol met vaste planten en de uitgebloeide bloemen hangen er treurig en kleurloos bij. En dan ga ik je vertellen dat je vaste planten nu NIET kunt snoeien. Maar toch kun je iets doen om je border te verzorgen. Bekijk het filmpje.

Snoeien rozen

Rozen snoeien is een vak apart. Wellicht heb je ooit gehoord dat je moet snoeien net boven een oog. Maar wat is dan een oog? En op welke hoogte moet ik dan snoeien? Bekijk de instructievideo.

Gazononderhoud

Het gras blijft nog groeien omdat de temperatuur boven de 6 graden Celcius is. Toch is het belangrijk om alvast de wintermeststof te strooien. De wintermeststof heeft een aantal functies.

Bestrating schoonmaken

De sierbestrating zal bij velen van jullie groen zijn geworden. Het is vochtig en de temperaturen zijn nog aangenaam. Ideaal weer voor alg om vat te krijgen. Hoe kom je hier zo snel mogelijk van af?

De deelnemers van de challenge hebben nog veel meer instructiefilmpjes ontvangen zodat ze zelf hun tuin op professionele wijze winterklaar konden maken.

Complete tuinrenovatie of kleine aanpassing?

De komende periode is uitermate geschikt om na te denken wat u met de tuin wilt. Een tuin heeft in de regel een levensduur van 10-15 jaar afhankelijk van de materialen die zijn gebruikt en de stijl die is gekozen.  Wellicht heeft uw tuin deze leeftijd inmiddels bereikt en merkt u dat u toe bent aan vernieuwing. Dat kan een complete vernieuwing zijn maar ook een kleine vernieuwing. Lees meer…. 

Tuininspiratie nodig?

Ik weet dat er veel mensen op zoek zijn naar inspiratie voor hun tuin. Daarom heb ik op mijn website ook heel veel voorbeelden verwerkt. Kijk er gerust eens rond of vraag het gratis e-book tuininspiratie aan. Lees meer…. 

Sedum dak

Deze keer wil ik het sedum dak in de spotlight zetten. Dit product verdient het om meer onder de aandacht te komen. Er zijn zoveel voordelen verbonden aan een groen dak. En het mooie van alles is dat dit systeem heel gemakkelijk door uzelf te installeren is. Lees meer…. 

Ik wens u veel succes met het winterklaar maken van de tuin. Als er vragen zijn, bel me gerust even 0485-361523.

Roy Bindels
Bindels Tuinen

Roy Bindels
Roy Bindels
Eigenaar
Artikel delen