Je tuin winterklaar, hoe doe je dat?

Het is inmiddels herfst geworden. De bladeren beginnen héél langzaam te verkleuren. Omdat het nog vrij warm is zijn de bladeren nog niet aan het vallen. Daarom is het nu nog niet de tijd om te starten met het winterklaar maken van de tuin. Ik verwacht dat dit vanaf half oktober gestart kan worden.

Dit keer wil ik iedereen uitdagen om mee te doen aan de “maak je tuin winterklaar Challenge”. Geen workshop, maar verdeeld over 4 weken handige instructiefilmpjes waarmee je zelf meteen in het weekend aan de slag kan. Ik vertel je hier verderop meer over.

Wat kun je nu wel alvast doen?

1. Blijf het gazon maaien. Zolang de temperatuur overdag boven de 6 graden Celcius is blijft het gazon groeien.
2. Hagen kunnen nog gesnoeid worden tot half oktober.
3. Pas de wintermeststof alvast toe. Hoe eerder je dat nu doet, des te beter kan de plant en het gazon deze opnemen en daarmee de stevigheid opbouwen die het nodig heeft om goed de winter door te komen
4. Als je straatwerk groen is geworden van de alg, dan kun je de algbestrijder nog toepassen. Zolang de buitentemperatuur boven 5 graden Celcius is, dan kun je deze algbestrijder toepassen. Bekijk hier het instructiefilmpje
5. Span een net over de vijver om het vallende blad op te vangen zodat dit niet in het water terecht komt.

 

Challenge ‘Maak je tuin winterklaar’

Herken je één van onderstaande vragen?
– Ik weet niet precies wat ik allemaal moet doen om de tuin winterklaar te maken.?
– Wat mag ik wel en wat mag ik niet snoeien?
– Hoe moet ik snoeien?

Voor alle lezers die met deze vragen zitten organiseer ik vanaf vrijdag 23 oktober de “maak je tuin winterklaar Challenge”.

Ik ga je iedere vrijdag een aantal instructiefilmpjes toesturen waarmee je dat weekend aan de slag kunt in je tuin. Gewoon vanachter je computer, thuis de korte instructies volgen op het moment dat het jou uitkomt en je weet precies wat je moet doen.  Gemakkelijk, praktisch, gratis en vooral leuk om te doen.

4 vrijdagen lang ontvang je 2 instructies zodat je deze op eigen tempo kunt uitvoeren.
Het enige dat je hiervoor hoeft te doen is onderstaande stap volgen:

1. Geef je op voor de challenge.

 

e-book tuininspiratieTuinontwerp

De komende periode is een uitstekende tijd om na te denken over de tuin voor het volgende jaar. Misschien wil je wel wat dingen gaan veranderen. Om je hierbij te helpen heb ik een e-book geschreven. Een boek vol met foto’s, tips en ideeën ter inspiratie.
E-book tuininspiratie aanvragen

Inspiratie tuin

Vanaf oktober is de inspiratie tuin alleen toegankelijk op afspraak. Alles gaat in de ruststand en dat geldt dus ook voor de planten. Vanaf maart 2016 zijn we weer wekelijks geopend op vrijdagen en zaterdagen.

Ik wens je veel tuinplezier en geniet van de herfstperiode die komen gaat.

Roy Bindels

Roy Bindels
Roy Bindels
Eigenaar
Artikel delen