Tuinvoorbeelden en ideeën voor in een kleine tuin

In een kleine tuin is het met name belangrijk om slim met de ruimte om te gaan. U wilt graag een tuin die groot oogt en waar u ook voldoende ruimte in heeft. Daarom hebben wij een aantal ideeën voor u verzameld waarmee u zelf aan de slag kunt. Tuinvoorbeelden voor een kleine tuin worden ook vaak gevraagd.
De ideeën zijn allemaal gebaseerd op het combineren van een aantal functies.

Zwevend bankje

Vaak komt een bank in de tuin erg robuust over. Door het bankje zwevend uit te voeren creëert u een ruimtelijk effect. De poten ontbreken waardoor de ruimte onder de bank visueel meedoet in het tuinoppervlak waardoor de tuin groter oogt.

Een slimme oplossing is bijvoorbeeld dat u de zwevende bank monteert aan de  erfafscheiding. U slaat dan 2 vliegen in 1 klap. Kijk onderstaand tuinvoorbeeld eens.tuinvoorbeelden kleine tuin

 

Haard in de erfafscheiding integreren

Een haard kun je ook integreren in je erfafscheiding. Denk daarbij aan een haard van schanskorven gevuld met breuksteen. Als de haard niet aan is, heeft deze ook nog een esthetische waarde. En dan zijn er ook haarden die naast de functie als haard, ook nog de functie als barbecue hebben. Dat is nog eens een slimme oplossing voor een kleine tuin waar je iedere meter nuttig wilt inrichten. In onderstaand tuinvoorbeeld hebben we een haard van schanskorf verwerkt in een erfafscheiding met kastanjepalen.

tuinvoorbeelden kleine tuin

 

Boom in de tafel integreren

Als u een kleine tuin heeft, dan is het toch mogelijk een boom in uw tuin te plaatsen. U kunt de boom dan bijvoorbeeld in de tafel integreren. Wij hebben dit onlangs gedaan bij een klant van ons. De tafel fungeerde daar tegelijk als bloembak. Kijk eens naar onderstaand tuinvoobeeld.

tuinvoorbeelden kleine tuinHoutopslag en zitbank in één

Er zijn diverse oplossingen als we zitten combineren met het opslaan van hout. Behalve dat een houtopslag een leuke eyecatcher is in de tuin, is het ook nog eens een leuke mogelijkheid om een zitje op te creëren. Door de houtopslag laag te houden kun je vervolgens kussentjes bovenop leggen, of een houten zitting aanbrengen. Er zijn ook bankjes met houtopslag te koop in de markt zodat u niet zelf hoeft te klussen. Onderstaand voorbeeld is zo’n bankje wat gewoon verkrijgbaar is.

tuinvoorbeelden kleine tuin

Waterspel in de haag integreren

Niet alle tuinen zijn geschikt om een waterpartij of vijver in aan te brengen. Daarom hebben wij een oplossing bedacht waarbij u het waterspel kunt integreren in de haag. Hierdoor heeft u niet zoveel ruimte nodig en heeft u toch een leuk en vooral bijzonder waterspel in de tuin. (een foto laat nog even op zich wachten ivm fotoshoot die nog ingepland moet worden in deze tuin)

Groene wand

Als u geen plaats heeft voor bloembakken dan is het monteren van een groene wand aan de muur een optie. U kunt dan toch op een speelse manier planten verwerken terwijl het geen plek in beslag neemt. Een ideale oplossing voor in een kleine tuin.

tuinvoorbeelden kleine tuin

e-book tuininspiratie

E-book tuininspiratie

Heeft u meer behoefte aan tuinideeen, download dan ons e-book tuininspiratie.

Download e-book

 

Een e-book vol met ideeën, voorbeelden, foto’s en inspiratie voor uw tuin.

 

Komt u er niet uit of heeft u specifieke wensen, maak dan een afspraak zodat ik met u van gedachte kan wisselen en uw droomtuin ga ontwerpen. Bekijk hier meer tuinen die ik heb ontworpen en die we hebben aangelegd.

 

tuinontwerp Tuinstudio Roy

 

Roy Bindels
Roy Bindels
Eigenaar
Artikel delen