Tuinkalender, voor een jaar lang een mooie tuin

Om uw tuin mooi te houden is onderhoud van uw tuin noodzakelijk. Een onderhoudsvrije tuin bestaat helaas niet. En om u met dit onderhoud te helpen hebben wij per maand een tuinkalender gemaakt van de onderhoudswerkzaamheden die er uitgevoerd zouden kunnen worden.

Snoeien

Snoeien is een activiteit die regelmatig terugkomt in de tuinkalender. In het voorjaar moeten vaste planten teruggesnoeid worden. Vervolgens worden in juni de hagen gesnoeid. En in juli/augustus staat de vormsnoei in de tuinkalender gepland. Als laatste snoeiactiviteit in het jaar krijgen we nog de najaarssnoei. Zo ziet u dat snoeien een groot deel uitmaakt van de werkzaamheden in de tuin.

Als je op een goede manier snoeit heeft u jarenlang plezier van uw planten, heesters en bomen. Volg de tuinkalender daarom goed wat dit betreft.

tuinkalender snoeien

Gazon

Het gazon is ook zo’n onderwerp dat regelmatig terugkomt in de tuinkalender. Meestal maakt het gazon ook een groot deel uit van de tuin. En fijn is het dan als het gazon er ook pico bello bijligt. Uit ervaring weten we dat het niet altijd even gemakkelijk is om dit voor elkaar te krijgen.
Het belangrijkste is om het gazon een goede start te geven. Daarom is de voorjaarsbeurt het belangrijkste voor het gazon. Deze voorjaarsbeurt staat beschreven in de maanden maart en april van de tuinkalender.

Direct naar gazononderhoud
tuinkalender gazon

Vijver

Om het hele jaar door een mooie heldere vijver te hebben is het belangrijk dat de basis goed is. Daarna volgt het onderhoud. Denk daarbij aan

  1. het schoonmaken van filters,
  2. verwijderen van gevallen blad,
  3. snoeien van waterlelies die uitgebloeid zijn.

Een mooie vijver kenmerkt zich door het heldere water, vitale vissen en een goed waterleven. Schaatsertjes, kevers en nog vele andere dieren die er hun plekje vinden.

vijver tuinkalender