Tuinonderhoud april

In de maand april kunt veel doen in de tuin. Als u het voorjaarsonderhoud nog niet heeft uitgevoerd in maart, dan kan dat in april ook nog.

Gazononderhoud

In deze video ga ik u vertellen hoe u in 5 eenvoudige stappen een mooi gazon krijgt. En dat met maar 1 keer bemesten. Het geheim zit hem in onze gazonherstelkit. De kit bestaat uit een mosbestrijder, graszaad en een langdurige gazonmest. We passen deze gazonherstelkit al jaren met succes toe bij onze klanten. In 2014 hebben we deze kit toegepast in de tuin van een vrijwilliger en daar hebben we de ontwikkelingen gefilmd en gefotografeerd zodat u de resultaten nu mooi kunt bekijken.

Bestel gazonherstelkitLees het 5 stappenplan

Groene aanslag verwijderen op bestrating

In maar/april is de temperatuur overdag regelmatig boven 5 graden. Ideaal weer om het groen op de bestrating te verwijderen. Dat kunt u gemakkelijk doen met onze alg- en mosbestrijder. Om u te laten zien hoe gemakkelijk dit gaat heb ik hier een filmpje over gemaakt.

Bestel alg- en mosbestrijder

Snoeien

Vaste planten

Het is nu tijd om de vaste planten zoals siergrassen, lavendel e.d. terug te snoeien. Snoei de plant tot circa 5cm boven de grond af.

Heesters

Heesters kunnen nu ook teruggesnoeid worden. Er is geen algemene regel voor heesters hoe ze gesnoeid moeten worden. Dit verschilt onderling sterk. Het beste is om op internet eerst even te kijken wat er staat over het snoeien van de heester die jij in de tuin hebt staan.

Bomen

Vanaf nu kun je bomen beter niet snoeien omdat de sapstroom op gang aan het komen is. Ook in het kader van flora en faunawet is het tot en met 15 juli verboden te snoeien op plaatsen waar vogels broeden.

Aanplanten

Het is nu nog mogelijk om hagen en bomen uit de volle grond te planten. Zolang er nog geen blad aan zit kun je dit uitvoeren. Maar wacht niet meer te lang. De knoppen zitten er al goed in.
Vaste planten en heesters uit een pot kun je het hele jaar door aanplanten. Dat is geen enkel probleem.

 

Vragen over het tuinonderhoud in april?

Stel ze gerust. Stuur me een mail en ik zal uw vragen zo snel mogelijk beantwoorden.

Vraag stellen
medewerker Bindels Tuinen