Tuinonderhoud augustus

In augustus is het volop vakantietijd. Tijd om zelf in uw tuin te gaan genieten.

Snoeien

Voor alle snoeiklussen wil ik u aanraden dit niet te doen bij 30°C of warmer. Hoe koeler dat het is, des te beter. Bij extreme warmte zullen de snijvlakken van de bladeren bruin kleuren en dat geeft geen mooi eindbeeld na het snoeien.

 

Snoeien beukenhaag

De beukenhagen kunnen nu gesnoeid worden als u dit nog niet heeft gedaan. Als u dat nu doet of zelfs nog eventjes wacht, dan is de kans groot dat je de haag maar 1 x hoeft te snoeien in het jaar. Ben niet bang met terugsnoeien want de beukenhaag kan wel tegen een stootje. En zeker als u niet wilt dat de haag per jaar een stukje breder wordt.

Buxusschimmel

Buxus kan ook gesnoeid worden. Als je bezig bent met snoeien kun je meteen de buxus goed inspecteren op schimmel of andere aandoeningen. Ontsmet na het snoeien de snoeischaar goed om verspreiding van de schimmel te voorkomen.
Als u constateert dat er schimmel in de haag zit, dan adviseer ik u direct te starten met de behandeling hiervan met de BuxusHealthMix. Wij hebben deze op voorraad staan. Een potje BuxusHealthMix bevat 10 tabletten. Iedere tablet is goed voor 10m2.
Ook gezonde buxussen kunnen hiermee behandeld worden om ze vitaal te houden zodat ze minder vatbaar zijn voor de schimmel.
De buxusschimmel groeit goed als het langdurig warm en vochtig weer is. Dit kunnen we niet voorkomen.

Tip: als u de buxus water geeft, doe dit dan in de buxus en niet over de buxus. De bladeren blijven dan droog waardoor de schimmel minder snel toe kan slaan.

Vakantie in eigen tuin

Een genot voor iedere levensgenieter

Leibomen

Alle leibomen kunnen nu weer in vorm gesnoeid worden zoals Lindes en Platanen. De weelderige bos terugsnoeien zodat er weer vorm is ontstaan. Er is niet echt een techniek voor. Gewoon snoeien totdat de leiboom er weer uitziet zoals u het zelf graag wilt.
Pas wel op met de ladder als u deze gaat gebruiken. Zet hem op een goede ondergrond zodat deze niet weg kan schieten of wegzakken.

Gazon

Water, water en nog eens water. Dat is wat het gazon nodig heeft. Blijft goed water geven.
Dat geldt ook voor de andere planten en bomen. Als u ziet dat een boom in de tuin gele bladeren krijgt of dat de bladeren gaan vallen, dan bent u net te laat. Start in dat geval onmiddellijk met het water geven. Leg een tuinslang bij de boom en laat deze 15-30 minuten vol open water geven. Herhaal dit een aantal dagen achter elkaar.

Moestuin

In augustus zijn de verse aardbeienplantjes weer verkrijgbaar. U kunt ze online bestellen en ze worden dan bij u thuis bezorgd.
Voor het planten van aardbeienplantjes wordt geadviseerd om een rijafstand van 80-100cm te hanteren en een plantafstand van 25-30cm. De wind kan er dan goed doorheen en het gewas droogt dan goed op. Via deze link kunt u zien hoe u het beste een aardbeienveld aanlegt.

Vragen over het tuinonderhoud in augustus?

Stel ze gerust. Stuur me een mail en ik zal uw vragen zo snel mogelijk beantwoorden.

Vraag stellen
medewerker Bindels Tuinen