Tuinonderhoud februari

In de maand februari is het nog eventjes rustig. U kunt wel alvast de meststoffen gaan bestellen voor het grote onderhoud van de tuin dat in maart-april gaat plaatsvinden.

Tuinkalender februari

Gazon
Deze maand is nog een rust maand. Laat het gazon voor wat het is. Probeer er zo min mogelijk overheen te lopen. Wat je wel alvast kunt doen is de spullen in huis halen om in maart, als het weer het toelaat, te starten met het 5 stappenplan van Bindels Tuinen.
Als je alvast bemesting in huis wilt halen voor dit stappenplan, dan kan dat via deze link of eventjes bellen naar 0485-361523 en dan zetten we het klaar zodat  je het kunt komen ophalen.

Heesters, bomen, hagen
Zolang de grond niet bevroren is kun je nu bomen, heesters en hagen planten. Let wel goed op dat je blijft water geven en zeker nadat de grond bevroren is geweest. Ik zeg altijd “bevriezen is verdrogen”, dus denk niet na een vorstperiode dat er nog genoeg water is want dat is niet het geval. Voel anders even een eindje onder de grond.

Kleur in de tuin
Om wat kleur in je tuin te krijgen kun je primula’s planten in de bakken. Een heel vrolijk plantje waardoor het lentegevoel snel in huis of in de tuin gehaald kan worden. Ik ben er een enorme fan van en zal deze maand ook de potten gaan aanplanten met primula’s. Bij kwekerij Maasdijk in Beugen hebben ze altijd een goede kwaliteit kuip- en potplanten. Ik kan deze bij jullie aanbevelen.
De kwekerij ligt aan de rotonde op de weg van Boxmeer naar Beugen / Oeffelt.

Eenvoudig groene aanslag verwijderen van bestrating

Op veel bestrating is momenteel weer groene aanslag te zien. Dat is alg. Een doorn in het oog van veel van onze lezers en klanten. De alg kun je op een aantal manieren bestrijden.
1. Met groene zeep gaan schrobben. Een zeer intensieve klus.
2. Behandelen met onze alg- en mosbestrijder. Een fluitje van een cent. Bekijk dit filmpje maar eens. Het is een kwestie van aanbrengen en daarna doet het middel de rest. Je hoeft niet meer na te schrobben. We hebben het middel voldoende op voorraad dus je kan het zo komen halen. We hebben tot nu toe nog nooit gehoord dat het niet werkt. De kunst zit hem in de timing van aanbrengen.
Wat je absoluut NIET moet doen is met een hogedruk reiniger werken. Je beschadigt dan de top-laag van de bestrating met als gevolg dat alg daarna nog sneller vat krijgt en de groene aanslag dus sneller terugkeert.

Bestel alg- en mosbestrijder

Vragen over het tuinonderhoud in februari?

Stel ze gerust. Stuur me een mail en ik zal uw vragen zo snel mogelijk beantwoorden.

Vraag stellen
medewerker Bindels Tuinen