Tuinonderhoud juli

In juli is het hoogzomer geworden. Nu is het belangrijk dat je de tuin mooi houdt. Water is daarbij erg belangrijk.

Hagen snoeien

De hagen hebben hun eerste groeispurt er op zitten. In juni/juli kun je dan het beste voor de eerste keer de hagen snoeien. De tweede snoei komt dan in september/oktober aan de beurt. Op deze manier houd je de haag in goede conditie en goede vorm.
Als u niet zo zit te wachten op 2 x snoeien in een jaar dan kunt u er voor kiezen om bv in augustus te snoeien. De haag staat er nu dan wat weelderiger bij. Dat kan geen kwaad.
Houd wel rekening met eventueel vogeltjes die nog een nestje hebben in de haag. Het broedseizoen loopt tot half juli door.
Als u zelf niet in de gelegenheid bent om de hagen te snoeien, dan ontzorgen we u daar graag mee.

 

Contact opnemen
tuinonderhoud

Luizen in de beuk

Op de onderkant van de bladeren van de beukenhaag kunnen witte luizen zitten. Dit is erg vervelend maar in de meeste gevallen zeker niet schadelijk. En voor een beuk is het zowat normaal dat er deze luizen in komen. Het is dus absoluut geen ramp en u hoeft zich hier geen zorgen over te maken.

U kunt ze eraf spoelen met een tuinslang. Na een fikse regebui zul je zien dat ze ook voor een groot deel zijn weggespoeld.

Tip, als u gaat snoeien en er zitten luizen, spoel de beuken dan de dag ervoor even goed af. Dan heb je er minder last van.

 

Vormsnoei van bomen

Alle bomen staan nu vol in het blad. En u ziet nu wat de echte vorm is van de boom. Het kan zomaar zijn dat de boom iets te pompeus is geworden. Met name platanen en lindes hebben nu de zogenaamde vormsnoei nodig. Ze noemen het ook wel eens zomersnoei. Knip de weelderige enten gewoon terug. U hoeft nergens specifiek op te letten. Snoei deze bomen terug totdat u vindt dat het weer een hele compacte boom is geworden.
Als u platanen gaat snoeien, doen dan een mondkapje op. Er komt veel stof van de bladeren van de plataan waar u last van zou kunnen krijgen.

In een goed onderhouden tuin kunt u heerlijk genieten

Gazon

Blijf uw gazon goed water geven. Als u ziet dat het gazon terug begint te vallen kan dat een aantal oorzaken hebben:

  1. het is te droog
  2. uw gazon heeft meststof nodig
  3. uw gazon heeft een ziekte (bv rooddraad)

Hoe herkent u rooddraad in uw gazon?

Het begint met het ontstaan van kleine geelkleurige of bruinkleurige plekken. Daarna gaan zich rode draden vormen in het gazon. Het is een soort schimmelziekte. Deze kan in uw gras ontstaan als uw gazon te weinig voeding krijgt of als de toplaag is dichtgeslagen.Als u last heeft van rooddraad is het belangrijk de schimmel te bestrijden en daarna uw gazon flink te bemesten met een snelwerkende meststof.

Zomerbloeiers

Blijf de uitgebloeide bloemen verwijderen. U heeft dan het langst plezier van deze kleurige en geurige bloeiers.
Als u op vakantie gaat, zorg dan dat iemand de planten water geeft. Dan heeft u er ook nog plezier van als u weer terug bent van vakantie.

Vijver

De waterlelies die uitgebloeid zijn kunnen weggeknipt worden. Hierdoor wordt de groei van de andere lelies bevorderd. En een ander voordeel is het wegknippen helpt tegen de larven van de leliekever.

vijver tuinkalender

Vragen over het tuinonderhoud in juli?

Stel ze gerust. Stuur me een mail en ik zal uw vragen zo snel mogelijk beantwoorden.

Vraag stellen
medewerker Bindels Tuinen