Paasshow in de inspiratietuin

Maandag 2 april 2018 willen we samen met u de lente vieren. Op deze Tweede Paasdag openen wij onze deuren tussen 10:00 – 16:00 en bent u van harte welkom. Onze inspiratietuin is alweer een aantal jaren oud en inmiddels is de inspiratietuin uitgebreid met 3 kleine showtuinen en een heuse hondenzwemvijver.

Nieuwe voorbeeldtuinen

Er is hard gewerkt aan een aantal nieuwe voorbeeldtuinen. Deze voorbeeldtuinen zijn vooral gericht op mensen met een kleinere tuin. Het oppervlak per tuin bedraagt circa 25-30m2. Iedere voorbeeldtuin heeft een thema. En wij hopen dat u zich thuis voelt in deze tuinen.

We hebben een duurzame tuin gemaakt. Een tuin met een diversiteit aan beplanting, verantwoorde materialen, verschillende manieren om je tuin te omheinen en ook is er een sfeervolle haard geplaatst in deze tuin.
De andere tuin is een moderne tuin. De moderne tuin heeft strakke lijnen, rustige vormgeving en groenblijvende beplanting. In de moderne tuin is ook een sfeervol zwevend bankje gemaakt en de vlonder van bamboehout zal u verrassen door zijn overgang in de tafel. Een prachtige zichtlijn die u werkelijk niet mag missen.

inspiratietuin voorbeeldtuin

Nieuw: Vlinder en Bijentuin

De derde tuin is de vlinder- en bijen tuin. Deze tuin is helemaal gericht op biodiversiteit en het behoudt van water in de tuin. Een heel actueel thema waar wij handen en voeten aan hebben gegeven. We hopen u te kunnen inspireren met de nieuwe materialen die bij dit thema passen. En kom vooral eens kijken naar die Bees and Butterflies mat. En ook naar dat hele leuke bijenhotel.

De speciale Bees en Butterfly mat is een voorgekweekte grasmat met daarin allemaal planten en bloemen die bijen en vlinders aantrekken. Deze mat zal de biodiversiteit verder stimuleren en de bevolking van het bijenhotel verder versterken. Het bijenhotel is een verzameling van materialen waar diverse bij en vliegsoorten op af komen en daar hun eitjes in gaan afzetten. Het zijn allemaal soorten die solitair leven.

bijenhotel

Hondenzwemvijver

Ook is er vorig jaar hard gewerkt aan de realisatie van de hondenzwemvijver. Een natuurlijke vijver die we speciaal voor onze eigen honden hebben aangelegd. De beplanting die we hebben gekozen zal het ‘ruwe’ betreden van de honden moeten kunnen weerstaan.

De rand van de vijver is belegd met grijze breuksteen en de waterval zorgt voor de dagelijkse verversing van het water.

Meer weten
inspiratietuin voorbeeldtuin

We nodigen u uit om kennis te maken

Tijdens deze Tweede Paasdag maken we graag kennis met u. Neem gerust foto’s van uw tuin mee of een schets. We kunnen dan samen met u van gedachte wisselen. Loop heerlijk rond over ons terrein en geniet van al het moois dat er is. En onthoud, het is lente en alle planten en bloemen zijn momenteel aan het uitkomen.
Wij hopen op mooi weer. Tot ziens

Roy en Monique

2 april 10:00 – 16:00

Kom en vier de lente met ons

Tweede Paasdag 2 april 10:00 - 16:00