Groene wand, eens wat anders aan de muur

We zien het steeds meer toegepast worden. Een groene wand. En er zijn zoveel mogelijkheden. Het kunnen ware kunstwerken zijn. En u kunt er zo creatief mee combineren. Van een mooie plantenwand tot een culinair feestje.

E-BOOK TUININSPIRATIE

Alles begint met inspiratie. En dat geldt ook voor uw droomtuin. Wij snappen heel goed dat het lastig is om een goed beeld te krijgen van hoe uw droomtuin eruit zou moeten zien. En toch is dat de start van een geweldige reis. Een reis naar de realisatie van uw droomtuin. Wij helpen u daar graag bij. Waarom? Omdat dat ons vak is, onze passie, de reden waar wij ’s ochtends voor opstaan.

Wij hebben daarom een boek gemaakt met diverse tuinvoorbeelden erin. Dit is nog lang niet alles en jaarlijks komen er vele tuinvoorbeelden bij.

Download e-book

Het systeem

Een groene wand kan in diverse systemen worden geïnstalleerd. Belangrijk bij alle systemen is hoe er in de winter met het bewateren wordt omgegaan. Veel systemen worden dan afgesloten van het watersysteem. Op dat moment moet er voor gezorgd worden dat de groene wand nog wel van water wordt voorzien. De planten die erin zitten hebben namelijk wel water nodig als de buitentemperatuur weer boven 0°C is gekomen.

tuinvoorbeelden groene wand

De voordelen op een rijtje

Een groene wand heeft een aantal voordelen:

  1. Verticale tuin zorgt voor verkoeling in de zomer omdat de zon niet rechtstreeks op de gevel schijnt.
  2. Verticale tuin helpt luchtvervuiling te verminderen
  3. Verticale tuin zorgt voor meer natuur rondom uw woning of bedrijfsgebouw
  4. Verticale tuin kan een culinair feestje worden als u er bv. kruiden of aardbeien inzet.
tuinvoorbeelden groene wand