Vijver, rustgevend water in de tuin

Een vijver is een element in de tuin dat verschillende verschijningsvormen heeft. In moderne tuinen is dit vaak een spiegelvijver. Maar ook zwemvijvers, koivijvers en natuurlijke vijvers komen we tegen in de tuinontwerpen van Roy Bindels.

E-BOOK TUININSPIRATIE

Alles begint met inspiratie. En dat geldt ook voor uw droomtuin. Wij snappen heel goed dat het lastig is om een goed beeld te krijgen van hoe uw droomtuin eruit zou moeten zien. En toch is dat de start van een geweldige reis. Een reis naar de realisatie van uw droomtuin. Wij helpen u daar graag bij. Waarom? Omdat dat ons vak is, onze passie, de reden waar wij ’s ochtends voor opstaan.

Wij hebben daarom een boek gemaakt met diverse tuinvoorbeelden erin. Dit is nog lang niet alles en jaarlijks komen er vele tuinvoorbeelden bij.

Download e-book

Het systeem

Om een vijver helder te houden is het nodig om hier een systeem voor in te richten. Het water moet gezuiverd worden en dat gebeurt door het water te filteren. Afhankelijk van je wensen zal de filterinstallatie gedimensioneerd worden.

Een filterinstallatie voor een vijver met vissen zal groter zijn dan een vijver die geen vissen bevat. Een zwemvijver zal ook een grotere installatie bevatten.

tuinvoorbeelden vijver

Vormgeving

De vorm van de vijver wordt bepaald door de sfeer en de stijl van de tuin. Zo zal in landelijke tuinen de vijver vaak een organische vorm aannemen. In moderne tuinen krijgt de vijver strakke en rechte vormen. Vaak met een randafwerking van natuursteen.

tuinvoorbeelden vijver