Luxe villatuin Helmond

In deze tuin hebben we een groot scala aan hoogwaardig materiaal verwerkt. De klant wenst een tuin met privacy en genoeg speelruimte voor de kinderen.

Er is een luxe bijgebouw geplaatst in de tuin waar plek is voor de technische ruimte, een lounge gedeelte en sanitaire voorzieningen. De vloer in het bijgebouw is een geïmpregneerde monolithische betonvloer waarop vrijwel geen vlekken ontstaan. De wanden aan de binnenzijde en de buitenzijde zijn bekleed met Thermo Essen gevelbekleding in variërende breedtes. Aangrenzend het bijgebouw hebben we het zwembad geplaatst in de kleur licht grijs met een trap over de gehele breedte inclusief plage. Er is gekozen voor een zwembad afdekking met solar lamellen zodat het water op ecologische wijze kan opwarmen.

Aan de achterzijde van het zwembad hebben we een zitkuil gemaakt. De zitkuil bestaat uit een op maat gemaakte bank van hoogwaardig composiet. De zitkuil is toegankelijk van beide zijde doormiddel van traptrede van lichtgrijs beton met daarop een extra toplaag. De vlonder bestaat uit Thermisch essen vlonderplanken, deze planken zijn bol geschaafd. Zodat het water makkelijk wegloopt naar de drainerende ondergrond en voorkomt algengroei. Deze vlonderplanken zijn ook deels rondom het zwembad geplaatst, het vlonder pad creëert een zichtlijn de tuin in. Er zijn meerdere zit gedeeltes gecreëerd zodat men de gehele dag door in de tuin kan verblijven met daarbij een buitenkeuken en buiten douche.

De borders zijn in organische vormen aangelegd rondom de woning. Hierbij is gebruik gemaakt van diversen soorten beplanting met een landelijke sfeer en uitbundige bloei. Verdeeld door de tuin zijn diversen meerstammige bomen verwerkt. Daarbij hebben we aan de voorzijde van de tuin wolken van rhododendrons  geplant die een natuurlijke afscherming vormen.

Ook hebben we een ruime oprijlaan gemaakt met als half verharding castle grind die qua kleurstelling perfect bij deze tuin past. De oprijlaan kan afgesloten worden met een automatische schuifpoort bekleed met Thermisch Essen van wisselende breedtes.