Bloemrijke tuin, buiten zijn in kleurenpracht

Een bloemrijke tuin is een tuin met veel kleur en bloemen. Bloemen van vaste planten en ook zomerbloeiers. Een tuin waar veel dieren op af zullen komen zoals vlinders en bijen.

E-BOOK TUININSPIRATIE

Alles begint met inspiratie. En dat geldt ook voor uw droomtuin. Wij snappen heel goed dat het lastig is om een goed beeld te krijgen van hoe uw droomtuin eruit zou moeten zien. En toch is dat de start van een geweldige reis. Een reis naar de realisatie van uw droomtuin. Wij helpen u daar graag bij. Waarom? Omdat dat ons vak is, onze passie, de reden waar wij ’s ochtends voor opstaan.

Wij hebben daarom een boek gemaakt met diverse tuinvoorbeelden erin. Dit is nog lang niet alles en jaarlijks komen er vele tuinvoorbeelden bij.

Download e-book

Ruiken en zien

In een bloemrijke tuin wordt volledig ingespeeld op de zintuigen ruiken en zien. De bloemen verspreiden een heerlijke geur. En de kleuren zijn een lust voor het oog.

Biodiversiteit

Een bloemrijke tuin draagt bij aan de biodiversiteit. Biodiversiteit is een begrip dat wordt gebruikt om aan te geven hoe groot de verscheidenheid is. Verscheidenheid aan planten en dieren. Een bijdrage leveren aan de biodiversiteit betekent het ecosysteem in gezondheid toeneemt. Hoe lokaal de bloemrijke tuin ook is.

 

tuinvoorbeelden bloemrijke tuin

Ontwerp, de basis voor de bloemrijke tuin

Aan een goede bloemrijke tuin ligt een doordacht plan ten grondslag. We willen natuurlijk wel dat de tuin niet een levenswerk aan onderhoud gaat opleveren. En we willen ook dat het hele seizoen door iets te zien is. Dat er telkens iets in bloei staat. En ook wil je dat de betreffende planten goed gedijen in de grond en op de plek waar ze staan.

Allemaal zaken waar vooraf rekening mee gehouden moet worden. En allemaal aspecten waar veel kennis voor nodig is. Kennis uit de praktijk én theoretische kennis.

tuinvoorbeelden bloemrijke tuin

Beplanting, de sleutel naar succes

De soort planten die worden toegepast in en bloemrijke tuin zijn een mix tussen vaste planten, heesters, bloembollen en zomerbloeiers. Met bloembollen kun je al vroeg in het jaar kleur en geur krijgen in de tuin. Denk aan de krokussen, narcissen en hyacinten. Of de primula’s die vaak al in februari verkrijgbaar zijn.

Daarna komen de vaste planten en heesters in bloei. Denk aan een Magnolia of Buddleja (vlinderstruik). Een heel dankbare plant in de tuin op een zonnige en hete plek is bijvoorbeeld de Echinacea (het zonnehoedje). Een late bloeier is de Anemone. Die zal vanaf september-oktober gaan bloeien.

tuinvoorbeelden bloemrijke tuin

Een bloemrijke tuin, een stukje oase in de stad

Afspraak makenTerug naar stijlenoverzicht