Kindertuin, de hele familie heeft er plezier in

Een kindertuin kenmerkt zich door zijn leefbaarheid. In een kindertuin wordt rekening gehouden met zowel de kinderen als de ouders. Voor ieder is er een plekje naar wens te vinden.

E-BOOK TUININSPIRATIE

Alles begint met inspiratie. En dat geldt ook voor uw droomtuin. Wij snappen heel goed dat het lastig is om een goed beeld te krijgen van hoe uw droomtuin eruit zou moeten zien. En toch is dat de start van een geweldige reis. Een reis naar de realisatie van uw droomtuin. Wij helpen u daar graag bij. Waarom? Omdat dat ons vak is, onze passie, de reden waar wij ’s ochtends voor opstaan.

Wij hebben daarom een boek gemaakt met diverse tuinvoorbeelden erin. Dit is nog lang niet alles en jaarlijks komen er vele tuinvoorbeelden bij.

Download e-book

Kindertuin, spelen én ontspannen

In een kindertuin is er gedacht aan zowel de kinderen als de ouders. In deze tuin kunnen de kids heerlijk spelen en ravotten. En ondertussen zijn de ouders lekker aan het ontspannen en kunnen een oogje in het zeil houden.

Een kindertuin bevat meestal één of meerdere speeltoestellen. Denk aan een glijbaan met schommel of een trampoline. Een trampoline is een speeltoestel waar de kids het langste plezier van hebben. Onze ervaring is dat kinderen tot een leeftijd van zo’n 14 jaar hier gebruik van blijven maken.

tuinvoorbeelden kindertuin

Spelen

Spelen in de tuin. Dat betekent dat er ook wel eens iets niet helemaal goed gaat tijdens het spel. Daarom zal in het ontwerp hier al rekening mee gehouden moeten worden. Bij de materiaalkeuze is het belangrijk om robuuste materialen te kiezen die tegen een stootje kunnen. En dat geldt overigens ook voor de beplanting.

Als spelen centraal staat in de tuin, denk dan ook aan aantrekkelijke kleuren. Kinderen houden van kleur.

tuinvoorbeelden kindertuin

Beplanting die aanspreekt en veilig is

Planten in een kindertuin moeten tegen een stootje kunnen. Denk aan die voetbal die er vast wel eens in terecht zal komen. Hoe fijn is het dan dat u weet dat de beplanting zich snel zal herstellen.

Eetbare tuin

Of denk aan de eetbare tuin. Planten die vruchten gaan dragen zoals aardbeien of een fruitboom. Kruiden zijn ook heel leuk om in de tuin toe te passen. Kinderen houden ervan om iets uit de tuin te halen en het later te kunnen opeten. Daarnaast is het ook nog eens leerzaam voor ze.

In een kindertuin voelt iedereen zich thuis

Afspraak makenTerug naar stijlenoverzicht