Landelijke tuin, kom thuis in uw droomtuin

Een landelijke tuin kenmerkt zich doordat de tuin opgaat in zijn omgeving. Vaak zijn dit tuinen in het buitengebied of in de dorpskern. Een landelijke tuin geeft geborgenheid aan u en de dieren.

E-BOOK TUININSPIRATIE

Alles begint met inspiratie. En dat geldt ook voor uw droomtuin. Wij snappen heel goed dat het lastig is om een goed beeld te krijgen van hoe uw droomtuin eruit zou moeten zien. En toch is dat de start van een geweldige reis. Een reis naar de realisatie van uw droomtuin. Wij helpen u daar graag bij. Waarom? Omdat dat ons vak is, onze passie, de reden waar wij ’s ochtends voor opstaan.

Wij hebben daarom een boek gemaakt met diverse tuinvoorbeelden erin. Dit is nog lang niet alles en jaarlijks komen er vele tuinvoorbeelden bij.

Download e-book

Landelijke tuin, losse vormgeving en gebalanceerde beplanting

De sfeer die u wilt creëren in de tuin is altijd een samenspel tussen vormgeving, materiaalgebruik en soort beplanting. Een moderne tuin zal vaak grote tegels bevatten. Bestratingsmaterialen die strak zijn vormgegeven. Dus geen getrommelde randen heeft.

De beplanting in een moderne tuin is meestal monotoom. Dat betekent dat de borders dezelfde planten bevatten. Dit geeft rust in de tuin en zorgt voor die serene uitstraling. Monotoom betekent overigens niet dat het saai wordt. De borders onderling verschillen van beplanting en ook kan er gekozen worden voor kleur. Denk aan de Lioriope. Een mooi siergras waar een blauwe bloemen in komen. Winterhard, groenblijvend én bloeiend.

tuinvoorbeelden landelijke tuin

Losse vormgeving

De landelijke tuin kan zowel strakke lijnen als ronde lijnen hebben. Een tuin wordt landelijk als er losjes met de vormgeving wordt omgesprongen. Weelderige borders en gebruik van grind zorgen al snel voor een landelijke uitstraling.

Zichtlijnen worden hier altijd toegepast en zorgen voor de spanning in de tuin. Een landelijke tuin is vaak een tuin die echt gebruikt wordt. Door kinderen, huisdieren of uzelf. Een landelijke tuin kan tegen een stootje en vormen zijn robuust.

tuinvoorbeelden landelijke tuin

Beplanting die beschutting biedt

Beplanting in een landelijke tuin kenmerkt zich doordat deze beschutting biedt. Denk aan hoge siergrassen. Of aan hortensia’s. Planten die tegen een stootje kunnen en waar vogels een schuilplek vinden. In dit type tuin passen we altijd inheemse planten toe. Planten die in de streek voorkomen. Dus geen mediterraanse planten.

Onderhoudsniveau

De planten trekken dieren aan en geven kleur aan de tuin. En ook een landelijke tuin kan een onderhoudsvriendelijke tuin zijn. Vergis u daar niet in. Hier wordt in het ontwerp al rekening mee gehouden.

Een landelijke tuin biedt geborgenheid en daar is het gezellig

Afspraak makenTerug naar stijlenoverzicht