Moderne tuin, geef uw tuin een luxe uitstraling

Een moderne tuin kenmerkt zich door zijn strakke lijnen, moderne materialen en vakkenbeplanting. En toch kan een moderne tuin ook veel dieren aantrekken. Dat komt door de soort planten die worden toegepast in de moderne tuin.

E-BOOK TUININSPIRATIE

Alles begint met inspiratie. En dat geldt ook voor uw droomtuin. Wij snappen heel goed dat het lastig is om een goed beeld te krijgen van hoe uw droomtuin eruit zou moeten zien. En toch is dat de start van een geweldige reis. Een reis naar de realisatie van uw droomtuin. Wij helpen u daar graag bij. Waarom? Omdat dat ons vak is, onze passie, de reden waar wij ’s ochtends voor opstaan.

Wij hebben daarom een boek gemaakt met diverse tuinvoorbeelden erin. Dit is nog lang niet alles en jaarlijks komen er vele tuinvoorbeelden bij.

Download e-book

Moderne tuin, strakke vormgeving en gebalanceerde beplanting

De sfeer die u wilt creëren in de tuin is altijd een samenspel tussen vormgeving, materiaalgebruik en soort beplanting. Een moderne tuin zal vaak grote tegels bevatten. Bestratingsmaterialen die strak zijn vormgegeven. Dus geen getrommelde randen heeft.

De beplanting in een moderne tuin is meestal monotoom. Dat betekent dat de borders dezelfde planten bevatten. Dit geeft rust in de tuin en zorgt voor die serene uitstraling. Monotoom betekent overigens niet dat het saai wordt. De borders onderling verschillen van beplanting en ook kan er gekozen worden voor kleur. Denk aan de Lioriope. Een mooi siergras waar een blauwe bloemen in komen. Winterhard, groenblijvend én bloeiend.

moderne tuin

Strakke lijnen

De moderne tuin heeft altijd rechte en strakke lijnen. Natuurlijk kan er een organische vorm in worden toegepast. Maar het ontwerp zelf bevat voor het grootste deel rechte en strakke lijnen.

Zichtlijnen worden hier altijd toegepast en zorgen voor de spanning in de tuin. Ook bouwkundige elementen zijn strak afgewerkt. Denk aan scheidingsmuren waar bijvoorbeeld een kijkvenster in zit.

moderne tuin

Moderne materialen

De materialen die in een moderne tuin worden gebruikt zijn vernieuwend. Denk aan keramische tegels. En dan die grote maat tegels. Of een luxueuze afwerking van bouwkundige elementen met steenfineer. Steenfineer is een natuursteen en dan in de vorm van ‘behang’.

Duurzaamheid van de materialen

Moderne materialen zijn ook duurzame materialen. Zoals een vlonder van kokoshout of bamboe. Vernieuwende materialen die ook nog eens zeer verantwoord zijn en lang mee gaan.

Een moderne tuin geeft uw woning nog meer luxe

Afspraak makenTerug naar stijlenoverzicht