Onderhoudsvriendelijke tuin, een lust voor het oog én gemak

Een onderhoudsvriendelijke tuin hoeft niet altijd een tuin met grind of bestrating te betekenen. Wij pakken dit anders aan. Een tuin zonder onderhoud bestaat niet. En daarom spreken wij van een onderhoudsvriendelijke tuin.

E-BOOK TUININSPIRATIE

Alles begint met inspiratie. En dat geldt ook voor uw droomtuin. Wij snappen heel goed dat het lastig is om een goed beeld te krijgen van hoe uw droomtuin eruit zou moeten zien. En toch is dat de start van een geweldige reis. Een reis naar de realisatie van uw droomtuin. Wij helpen u daar graag bij. Waarom? Omdat dat ons vak is, onze passie, de reden waar wij ’s ochtends voor opstaan.

Wij hebben daarom een boek gemaakt met diverse tuinvoorbeelden erin. Dit is nog lang niet alles en jaarlijks komen er vele tuinvoorbeelden bij.

Download e-book

U gaat voor gemak én een mooie tuin

Een onderhoudsvriendelijke tuin is een tuin waar u weinig onderhoud aan heeft. Het onderhoud beperkt zich vaak tot het terugsnoeien van de beplanting in het voorjaar en het toepassen van bemesting. Hierna groeit alles weer snel dicht waardoor onkruid geen kans krijgt.

Robotmaaier

In een onderhoudsvriendelijke tuin kan gerust echt gras worden toegepast. Als u het gazon vervolgens voorziet van een robotmaaier heeft u gemak én het gevoel van echt gras. De geur van pas gemaaid gras, dat hoort bij een tuin en de tuinbeleving.

 

tuinvoorbeelden onderhoudsvriendelijke tuin

Onderhoudsniveau van uw tuin

Tijdens het eerste ontwerpgesprek komt het onderhoudsniveau altijd aan de orde. En we horen ook steeds vaker dat mensen op zoek zijn naar een onderhoudsvriendelijke tuin. En dat kan. Wij vinden het dan een sport om er voor te zorgen dat de tuin gemakkelijk te onderhouden is en dat deze toch groen is.

U kunt altijd overwegen om het voorjaarsonderhoud uit te besteden aan onze hoveniers. Dit is meestal het meeste werk. Daarna is het een kwestie van bijhouden. En met snel dichtgroeiende beplanting is dit een fluitje van een cent.

 

tuinvoorbeelden onderhoudsvriendelijke tuin

Beplanting

Beplanting in een onderhoudsvriendelijke tuin kenmerkt zich doordat deze snel dichtgroeit nadat deze in het voorjaar is teruggesnoeid. Zo heeft u toch kleur en dieren in de tuin terwijl u er bijna geen omkijken naar heeft.

Tip: Bodembedekkers zoals Leptinella, stekelnootje en Isotoma groeien snel dicht en geven een mooi tapijt. 

Een onderhoudsvriendelijke tuin, een veel gevraagde tuin.

Afspraak makenTerug naar stijlenoverzicht