Verlichte tuin, sfeervolle tuinverlichting geeft net dat beetje extra

Een verlichte tuin geeft sfeer aan uw tuin en de woning. Als het donker wordt en de tuinverlichting gaat aan lijkt het alsof uw tuin een heel ander uiterlijk krijgt. Mysterieus, gezellig,

E-BOOK TUININSPIRATIE

Alles begint met inspiratie. En dat geldt ook voor uw droomtuin. Wij snappen heel goed dat het lastig is om een goed beeld te krijgen van hoe uw droomtuin eruit zou moeten zien. En toch is dat de start van een geweldige reis. Een reis naar de realisatie van uw droomtuin. Wij helpen u daar graag bij. Waarom? Omdat dat ons vak is, onze passie, de reden waar wij ’s ochtends voor opstaan.

Wij hebben daarom een boek gemaakt met diverse tuinvoorbeelden erin. Dit is nog lang niet alles en jaarlijks komen er vele tuinvoorbeelden bij.

e-book

Verlichting in de tuin

Tuinverlichting in de tuin heeft als doel uw comfort te vergroten. Met tuinverlichting kunt u ook ’s avonds blijven genieten van uw tuin. Ook in de winter. Want hoe mooi is het als u van binnenuit naar buiten kijkt en uw perfect uitgelichte tuin een verlengstuk vormt van uw woning.

De kleur van de verlichting is een belangrijk aspect. De kleur van het licht wordt uitgedrukt in Kelvin. Bijvoorbeeld 2700K. Als u al tuinverlichting heeft en er gaat ergens een lampje kapot, kijk dan naar de volgende zaken:

  • Wattage, vermogen
  • Kleur van de verlichting
  • Type aansluiting
tuinvoorbeelden verlichte tuin

Tuinverlichting, 12 Volt of 230 Volt

Tuinverlichting kan onderverdeeld worden in 2 catergorien. Namelijk de verlichting die op 12 Volt werkt en de verlichting die op 230 Volt werkt. Een voorbeeld van verlichting op 12 Volt is de verlichting van In-lite. Relatief eenvoudig zelf te installeren in de tuin.

energieverbruik

Wij werken liever met professionele systemen op 230 Volt. De keuze is in dat geval veel groter. En ook deze systemen kunnen energiezuinig worden uitgevoerd. Het energieverbruik wordt door de lichtbron zelf bepaald. In 230 Volt systemen kan gewoon een ledbron worden gestoken zodat het systeem heel zuinig is. En als u dan ook nog een tijdschakelaar ertussen zet dan kunt u zelf nooit vergeten de verlichting uit te schakelen.

tuinvoorbeelden verlichte tuin