Voortuin, bepalend voor het aangezicht van uw woning

De voortuin, klein of niet, is bepalend voor het aangezicht van uw woning. En deze voortuin bepaalt de sfeer en versterkt de architectuur van uw woning of bedrijfspand.

E-BOOK TUININSPIRATIE

Alles begint met inspiratie. En dat geldt ook voor uw droomtuin. Wij snappen heel goed dat het lastig is om een goed beeld te krijgen van hoe uw droomtuin eruit zou moeten zien. En toch is dat de start van een geweldige reis. Een reis naar de realisatie van uw droomtuin. Wij helpen u daar graag bij. Waarom? Omdat dat ons vak is, onze passie, de reden waar wij ’s ochtends voor opstaan.

Wij hebben daarom een boek gemaakt met diverse tuinvoorbeelden erin. Dit is nog lang niet alles en jaarlijks komen er vele tuinvoorbeelden bij.

Download e-book

De voortuin, het visitekaartje van uw woning

Vaak zeggen we dat de voortuin het visitekaartje van uw woning of bedrijfspand is. Zoals het er buiten uitziet, zo zal het binnen ook zijn. En dat geldt voor iedere tuin. Een kleine voortuin is net zo bepalend als een grote.

grind

Een voortuin die onderhoudsvriendelijk is hoeft niet altijd een tuin vol grind te betekenen. Dit kan ook anders worden ingericht. Beplanting speelt hierbij een belangrijke rol.

 

tuinvoorbeelden kleine voortuin

Klein of groot, iedere stijl is mogelijk

Een voortuin is een plek die bij de woning hoort. De stijl of sfeer die u daarin wilt bereiken, die wordt in het eerste vrijblijvende ontwerpgesprek altijd besproken. Iedere stijl is daarbij mogelijk.

Vaak is de oprit van de woning onderdeel van de voortuin. Daarom betrekken we deze er altijd bij als er een ontwerp gemaakt wordt. Ook komt het veel voor dat er een hoogteverschil is tussen de voordeur en het trottoir dat grenst aan de tuin. Dit hoogte verschil kan op diverse manieren worden opgevangen. Daar is onze ontwerper Roy Bindels heel creatief in.

tuinvoorbeelden kleine voortuin

Beplanting in de voortuin

De beplanting mag in een voortuin meestal niet te hoog zijn. U moet natuurlijk wel naar buiten kunnen kijken als u binnen zit en het zicht mag niet verhinderd worden. En er moet ook ruimte zijn om de ramen te kunnen wassen. Allemaal dingen waar rekening mee wordt gehouden bij het ontwerp.

Tip: Een boom of pergola zorgt er voor dat de tuin een 3d tuin wordt en daarmee veel meer diepte krijgt. 

Uw voortuin, daarmee is het goed thuiskomen

Afspraak makenTerug naar stijlenoverzicht