Zwemvijvers

Een zwemvijver is een vijver met een bijzondere zuivering waardoor biologisch evenwicht wordt bereikt. En wel zodanig dat het water geschikt is om in te zwemmen. Een zwemvijver bestaan doorgaans uit twee delen: een zwemgedeelte en een plantengedeelte. Om biologisch evenwicht te bereiken, moet minstens 1/3 deel van het zwemvijver oppervlak worden ingericht als plantengedeelte. Het water in xe zwemvijver circuleert van zwemgedeelte via het plantengedeelte naar de zuiverings-installatie. Hierdoor kunnen de bacteriën en planten in het plantengedeelte de afvalstoffen in het water afbreken, dan wel opnemen. Zo is zwemmen in een zwemvijver een ‘puur natuur’ ervaring!

DIEPER DAN 1,60 HOEFT UW ZWEMVIJVER NIET

Het zwemgedeelte van een zwemvijver is over het algemeen 1,40 á 1,60 meter diep. Om lekker te kunnen zwemmen is een grotere diepte niet nodig, en het water wordt relatief snel door de zon opgewarmd. Het zwemgedeelte heeft meerdere afvoeren, die het vuil van de bodem afvoeren naar het circulatie- of filtersysteem. Ook zijn er oppervlakte-afvoeren (drijvende skimmers) die de drijvende ongerechtigheden, zoals bladeren, naar het filtersysteem van de zwemvijver leiden. Kortom, een zwemvijver is een ideale combinatie van natuurwater en zwemwater!

zwemvijver

Een zwemvijver maakt het mogelijk; zwemmen tussen de vissen

De ware liefhebber van puur natuur zwemt natuurlijk graag tussen de vissen.  Die kunt u prima uitzetten in de zwemvijver. ’n Fascinerende ervaring, zwemmen tussen koikarpers en goudwindes.

Afspraak maken
zwemvijver